Σάκοτα: "Ο Μιλόσεβιτς είναι ήρωας, δεν μας πρότειναν τον Σχορτσιανίτη"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τη σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Νίζνι, στάθηκε στην καλή αμυντική συμπεριφορά των "κιτρινόμαυρων", έβγαλε το... καπέλο στον Μίλαν Μιλόσεβιτς, ενώ απάντησε αν η "Ένωση" ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Σάκοτα: "Ο Μιλόσεβιτς είναι ήρωας, δεν μας πρότειναν τον Σχορτσιανίτη"
INTIME SPORTS

Ο ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο Eurocup, επικρατώντας με 87-70 της Νίζνι στο Κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων", Ντράγκαν Σάκοτα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση και της νίκη της ομάδας του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόδοση των Μίλαν Μιλόσεβιτς και Κρις Ουόρεν, την επιστροφή του Δημήτρη Κατσίβελη, ενώ απάντησε αν η "Ένωση" ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Νίζνι:

"Συγχαρητήρια στα παιδιά ήταν μία μεγάλη νίκη. Όλοι ξέραμε ότι η Νίζνι προέρχεται από σπουδαία εμφάνιση με την ΤΣΣΚΑ. Είχαμε ανάγκη από μία τέτοια νίκη. Πήγαμε πολύ καλά και αυτή την εμφάνιση την έχουμε δει πολλές φορές στην προπόνηση. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς που για ακόμα μία φορά είχαμε απουσίες. Δυστυχώς και ο Σαρικόπουλος χτύπησε στο παιχνίδι και θα δούμε από αύριο πόσο καιρό θα μείνει εκτός.

Στο πρώτο ημίχρονο αν και δεχθήκαμε 46 πόντους είχαμε καλές άμυνες, ωστόσο, όταν προέρχεσαι από ένα παιχνίδι στην Ελλάδα πιο χαλαρό, χωρίς να υποτιμήσω τον αντίπαλο, θέλει τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο για να προσαρμοστεί η ομάδα. Στο 2ο ημίχρονο μείναμε στο παιχνίδι ακόμα και όταν δεχθήκαμε κάποια τρίποντα. Μας βγήκε το χαμηλό ροτέισον με τον Χέρστον. Συνεχίζουμε με περισσότερες φιλοδοξίες και κάθε παιχνίδι θα προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι".

Για την άμυνα της ΑΕΚ: "Στόχος ήταν να παίξουμε παντού άμυνα. Ο ρυθμός στην αρχή δεν μας βοήθησε γιατί βρήκαν τα σουτ. Η Νίζνι δεν είναι τόσο καλή εντός, όσο στην περιφέρεια. Μοναδικός ψηλός ο Μαχάλμπασιτς που παίζαμε παγίδες πάνω του. Στόχος ήταν να σταματήσουμε τα τρίποντα αλλά με τον ρυθμό που είχαν δεν ήταν εύκολο. Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε και τα καταφέραμε".

Για την τοποθέτηση του Μιλόσεβιτς στη θέση 5: "Ήταν λύση ανάγκης. Έχει δείξει πως μπορεί να παίζει με τους ψηλούς το ίδιο άμυνα. Σήμερα βοήθησε και επιθετικά. Έχει βελτιώσει το παιχνίδι του. Του δίνω συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Είναι ήρωας. Του βγήκε το παιχνίδι αν και ήταν ρίσκο. Εγώ πάντα ακούω τους γιατρούς, όμως ο παίκτης παίρνει το ρίσκο κάποιες φορές και έπαιξε με δική του ευθύνη".

Για την επιστροφή του Κατσίβελη: "Και ο Μαρκ δεν ξεκίνησε καλά αλλά ήταν πολύ καλός μετά. Δεν φάνηκε να μας λείπει κάποιος όταν έχεις τόσους παίκτες στην περιφέρεια. Δυστυχώς δεν έχουμε ψηλούς να αλλάξουμε. Έρχονται τα παιχνίδια και δεν σταματάνε και αυτό είναι ένα θέμα".

Για την εμφάνιση του Ουόρεν: "Είναι καλός παίκτης. Έπεσε όλο το βάρος πάνω του λόγω των τραυματισμών. Πλέον παίζει πιο άνετα. Πιο πολύ είναι σκόρερ. Προσπάθησε να προσαρμοστεί στον ρόλο του πλέι μέικερ και να βοηθήσει".

Για το αν η ΑΕΚ ασχολείται με την περίπτωση Σχορτσιανίτη: "Κανένας δεν μας πρότεινε τον Σχορτσιανίτη ούτε άλλον Έλληνα παίκτη. Είχαμε προτάσεις μόνο για ξένους παίκτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK