Ήρθε για να μείνει: ο Μπουσκάλια καλύτερος προπονητής στο Eurocup

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή του Eurocup για το 2015-16 κατέληξε στα χέρια του Μαουρίτζιο Μπουσκάλια.

Ήρθε για να μείνει: ο Μπουσκάλια καλύτερος προπονητής στο Eurocup
Μπουσκάλια Τρέντο

Ο ανερχόμενος Ιταλός Μαουρίτζιο Μπουσκάλια, ο "αρχιτέκτονας" της εκπληκτικής Τρέντο, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στο Eurocup, κερδίζοντας έναν τίτλο που μεταξύ άλλων έχει απονεμηθεί κατά το περελθόν στον Ηλία Ζούρο και στον Φώτη Κατσικάρη.

Προτού κλείσει τα 47 του ο Μπουσκάλια έγινε ο πιο πολυσυζητημένος προπονητής στην Ευρώπη. Γιατί κατάφερε να οδηγήσει μια ομάδα χωρίς παρελθόν δύο πόντους μακριά από την πρόκρισή της στους τελικούς της διοργάνωσης με συνολικό ρεκόρ 15-7.

Η Τρέντο διακρίθηκε για το υψηλό τέμπο, τα χαμηλά σχήματα με τους κοντούς ψηλούς και τις γρήγορες επιθέσεις. Κάθε παίκτης που παίρνει την μπάλα μπορεί ν' απειλήσει από μέση - μακρινή απόσταση ή να παίξει ένας μ' έναν.

Βαδίζοντας στα χνάρια του Μάικλ Ντ' Αντόνι, ο Μπουσκάλια εφάρμοσε μια φιλοσοφία που μέσα σε λίγες σεζόν έφερε την Τρέντο από την τρίτη κατηγορία στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Πέρυσι η ομάδα από τη βόρεια Ιταλία τερμάτισε τέταρτη στο "σπαγκέτι σιρκουί" και εφέτος έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη! Στη διοργάνωση ήταν πρώτη στα κλεψίματα με 8.9 ανά αγώνα και έκτη στα επιθετικά ριμπάουντ με 12.1!

Πρώτος σκόρερ της Τρέντο ήταν ο Ντάβιντε Πάσκολο, ένας φόργουορντ-δημιούργημα του Μπουσκάλια, ο οποίος είχε 15 πόντους και 6.1 ριμπάουντ ανά αγώνα, ο παίκτης-κλειδί πάντως ήταν ο Τζούλιαν Ράιτ, για ένα... φεγγάρι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βολεύτηκε από τον τρόπο παιχνιδιού και τέλειωσε τη σεζόν με 14.6 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και κυρίως 3 ασίστ, παίζοντας ως πλέι μέικερ ρακέτας.

Ο Μπουσκάλια στον πάγκο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK