Ο "Μάτζικ" και το αξέχαστο "διπλό" στην Γαλλία

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Λιμόζ και εμείς θυμόμαστε το ματς με την Μιλούζ, όταν ο Νίκος Σταυρόπουλος στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε το 81-82 και ο "Δικέφαλος" μετά πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

NEWSSPORTS . 3/9/96.
¦AOK
NEWSSPORTS . 3/9/96. ¦AOK NEWSSPORTS . 3/9/96. ¦AOK

Το ματς (10/2, 21.40) του ΠΑΟΚ με την Λιμόζ, μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη του "Δικεφάλου" στην Γαλλία. Αυτή απέναντι στην Μιλούζ την σεζόν 1989-90. Ο "Δικέφαλος" είχε κερδίσει με 81-82 και στην συνέχεια κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να βρεθεί στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτή του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Ο "ήρωας" εκείνου του παιχνιδιού ήταν ο Νίκος Σταυρόπουλος καθώς με δικό του καλάθι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά... Οι "ασπρόμαυροι" είχαν κάνει κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μιλούζ και έχαναν στο 20' με 55-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο "Δικέφαλος" "ψαλίδισε" την διαφορά και στα 30'' πριν την λήξη, ήταν πίσω με έναν πόντο (81-80). Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει παλαιότερα ο Σταυρόπουλος, είχε δοθεί εντολή έτσι ώστε ο Μπάνε Πρέλεβιτς να κάνει το τελευταίο σουτ. Επειδή όμως ο "τίγρης" δεν έμεινε ελεύθερος για να του δοθεί πάσα, ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ αποφάσισε να το... πάρει πάνω το και με δίποντο στο φινάλε του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό 81-82. Ετσι ο "Μάτζικ" έδωσε το "διπλό" στον ΠΑΟΚ και μετά υπήρξαν πανηγύρια από τους παίκτες του "Δικεφάλου".

Δείτε το καλάθι του Σταυρόπουλου ξεκινώντας από το 1:10:40

News 24/7

24MEDIA NETWORK