Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Για το Eurocup ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν, την Καρσίγιακα, την Μπούντουτσνοστ, την Βέντσπιλς και την Ζιελόνα Γκόρα. Διαβάστε για το προφίλ των αντιπάλων του "Δικεφάλου".

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη την Δευτέρα (29/9) η κλήρωση του Eurocup και έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Στον όμιλό του ο "Δικέφαλος" θα έχει την Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), την Καρσίγιακα (Τουρκία), την Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), την Βέντσπιλς (Λετονία) και την Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία).

Η κανονική περίοδος της διοργάνωσης θα αρχίσει στις 15/10 και στην επόμενη φάση του Eurocup θα προκριθούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)

Ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντί του ένα παλιό γνώριμο... Ο λόγος για τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, ο οποίος είναι τεχνικός της Λοκομοτίβ Κουμπάν και αποτέλεσε παίκτη του "Δικεφάλου" στην σεζόν 1999-2000. Οι Ρώσοι είναι μια ιδιαίτερα δυνατή ομάδα, την σεζόν 2012-13 κατέκτησαν το Eurocup και την περυσινή χρονιά έπαιξαν στην Ευρωλίγκα. Είναι μια ομάδα με καλούς Αμερικανούς (Μάλκολμ Ντιλέινι, Αντονι Ράντολφ, Ντέρικ Μπράουν και Ααρον Μάιλς ο οποίος είχε αγωνιστεί σε Άρη και Πανιώνιο). Όσον αφορά τον Ντιλέινι, γι΄αυτόν φέτος ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός.

Καρσίγιακα (Τουρκία)

Πέρυσι έδειξε τα... δόντια της στην Τουρκία κατακτώντας το Κύπελλο. Το "θύμα" της στον τελικό ήταν η Εφές, με τον τεχνικό της Καρσίγιακα, Ουφούκ Σαρίτσα να δηλώνει για την κατάκτηση του τροπαίου πως... "δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και αξίζαμε αυτή τη διάκριση". Δεν είναι ομάδα που μπορεί κάποιος να την υποτιμήσει και φέτος από τις πολύ καλές μεταγραφές που πραγματοποίησε ήταν αυτή του 29χρονου φόργουορντ, Χουάν Παλάσιος ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Λιέτουβος Ρίτας. Στην Καρσίγιακα ανήκει ο Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος πέρυσι έπαιξε στο Ρέθυμνο.

Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Την αντιμετώπισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ στο Eurocup κερδίζοντας την τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Η Μπούντουτσνοστ είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και μόνιμη πρωταθλήτρια στο Μαυροβούνιο τα τελευταία χρόνια. Το καλό είναι πως ο "Δικέφαλος" την ξέρει από πέρυσι και σίγουρα είναι μια ομάδα στα μέτρα του. Πέρυσι πρώτος σκόρερ της στο Eurocup ήταν ο Σούαντ Σέχοβιτς, ενώ προπονητής της είναι ο Ιγκόρ Γιόβοβιτς, ο οποίος ήταν και πέρυσι τεχνικός της Μπούντουτσνοστ όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την συγκεκριμένη ομάδα.

Βέντσπιλς (Λετονία)

Ηταν πρωταθλήτρια πέρυσι στην Λετονία. Πέρυσι αγωνίστηκε στο EuroChallenge δίχως όμως να κάνει κάτι το αξιόλογο καθώς έφτασε μέχρι τους "16" της διοργάνωσης. Ο κορμός της αποτελείται από πολλούς Λετονούς ενώ στις τάξεις της έχει τον έμπειρο Αμερικανό πλέι μέικερ, Μάιρ Τσάτμαν (είναι 35 ετών) ο οποίος παλαιότερα είχε περάσει από την Ούνιξ και στην Μπεσίκτας. Ο Ρόμπερτς Στελχάμερς αποτελεί τον τεχνικό των Λετονών.

Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)

Αγωνίστηκε φέτος στα προκριματικά της Ευρωλίγκας, δεν κατάφερε να "μπει" στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον θα παίξει στο Eurocup. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας ενώ φέτος προχώρησε σε μια καλή μεταγραφική κίνηση καθώς έκανε δικό της τον Στιβ Μπαρτ (30 χρόνων, πόιντ γκαρντ), ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε μέσο 16,9 πόντους στο Eurocup με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Τεχνικός της είναι Αντρζέι Ανταμεκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK