Μαρκόπουλος: "Να παίξουμε με μυαλό στην άμυνα"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ζενίτ για να πάρει την νίκη. Τι ανέφεραν οι Βασιλειάδης και Κακαρούδης.

Μαρκόπουλος: "Να παίξουμε με μυαλό στην άμυνα"
Μαρκόπουλος ΠΑΟΚ

Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Τρίτης, οι Σούλης Μαρκόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης και Κώστας Κακαρούδης μίλησαν για το σημαντικό ματς με την Ζενίτ που θα γίνει την Τετάρτη.

Ο Μαρκόπουλος είπε:

Για τον αγώνα με την Ζενίτ: "Δεν πρέπει να δώσουμε γήπεδο. Η Ζενίτ είναι μια ομάδα που τρέχει, έχει καλούς χειριστές, καλούς σουτέρ, παίκτες που είναι αλτικοί ενώ έχει παίκτες που παίζουν καλή άμυνα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους αντιπάλους με τον ρυθμό τους".

Για τα προβλήματα με τους παίκτες τις τελευταίες μέρες λόγω γαστρεντερίτιδας: " Δεν μπορείς να πεις κάτι. Εχουμε σήμερα για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στην προπόνηση και θα δούμε ποιοι είναι καλύτερα για να παίξουν".

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ζενίτ: "Θέλει πάρα πολλά πράγματα. Εχει δύο παίκτες (σ.σ. η Ζενίτ) που μπορούν να σκοτώσουν οποιαδήποτε ομάδα. Εχει ψηλούς που μπορούν να παίξουν και ως κοντοί. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να υπερβεί, να παίξει με μυαλό στην άμυνα και να μην δώσει δεύτερες επιθέσεις. Ακόμη να μην κάνει λάθη στην επίθεση".

Για το αν είναι το τελευταίο χαρτί για την πρόκριση ο αγώνας με την Ζενίτ: "Δεν ξέρω αν είναι το τελευταίο χαρτί. Αν εξαιρέσεις τις δύο ρώσικες ομάδες του ομίλου, την Ζενίτ και την Αβτοντορ, οι άλλες είναι στα ίδια επίπεδα. Δεν μπορεί καμιά ομάδα να πει πως θα κερδίσει σίγουρα μέσα στην έδρα της. Η Μπεσίκτας νίκησε εκτός έδρας την Λιέτουβος και η Λιέτουβος κέρδισε μετά εκτός έδρας την Μπεσίκτας.

Βασιλειάδης: "Είναι σαν τελικός..."

Ο Κώστας Βασιλειάδης αρχικά είπε για την κατάσταση των παικτών που αντιμετώπισαν γαστρεντερίτιδα: " Νομίζω ότι αυτή την στιγμή είμαστε καλύτερα. Προπονηθήκαμε χθες και σήμερα θα κάνουμε ακόμη μια καλή προπόνηση εν όψει του σημαντικού αγώνα που παίζουμε. Η Ζενίτ είναι μια δυνατή ομάδα αλλά αυτό που είδαμε στο πρώτο ματς είναι πως αν παίζαμε καλύτερα, θα κερδίζαμε. Θέλουμε να πάρουμε αυτό το ματς που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ποτέ αουτσάιντερ. Πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως έγινε στα ματς με το Ρέθυμνο, τον Ολυμπιακό και την Λιέτουβος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε αυτή την νίκη".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν "κρατά" τις διαφορές που παίρνει κατά την διάρκεια των αγώνων: "Το θέμα είναι στα τελευταία λεπτά, όταν είσαι μπροστά με 5-6 πόντους ή 10, να μένουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε πώς θα βάλουμε πιο εύκολα το καλάθι. Το θέμα είναι να είμαστε πιο ήρεμοι".

Για την υπόθεση πρόκριση: "Η ομάδα μπορεί... Παίζουμε αύριο με την Ζενίτ, μετά με την Μπεσίκτας και μετά με την Αβτοντορ, ματς που μπορούμε να κερδίσουμε. Το θέμα είναι να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι που είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα ως τώρα. Αν χάσουμε αύριο, μετά θα είναι δύσκολα. Είναι σαν τελικός...".

Για το πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα: "Οσοι είμαστε μέσα στο παρκέ, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να είμαστε όλοι καλά για να κερδίσουμε".

Κακαρούδης: "Να κόψουμε τον γρήγορο ρυθμό της Ζενίτ"

Ο Κώστας Κακαρούδης τόνισε για τον αγώνα με την Ζενίτ: " Είναι σημαντικό ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ζολνόκι δεν τα καταφέραμε και θέλουμε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Η Ζενίτ είναι καλή ομάδα, παίζει γρήγορα και θέλουμε να κόψουμε τον ρυθμό της".

Για το πρόβλημα γαστρεντερίτιδας που αντιμετώπισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ: " Δεν είναι καλό αυτό... Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν πολύ και ελπίζω να είναι 100% έτοιμοι στο ματς".

Για την ήττα με την Ζολνόκι και τι έφταιξε: " Είναι αποτέλεσμα μικρών λεπτομερειών. Προσπαθήσαμε να τις εντοπίσουμε για να μην συμβούν πάλι. Παίξαμε καλά μέσα στην Ζενίτ. Αν ελέγξουμε τον γρήγορο ρυθμό της γιατί εμείς παίζουμε πιο πολύ σετ παιχνίδι και προσέξουμε τα πολλά τρίποντα που κάνουν οι παίκτες της, θα πάμε καλά".

Αρχισε προπόνηση ο Σχορτσανίτης

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισε πρόβλημα ίωσης και γαστρεντερίτιδας και την Δευτέρα ήταν ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα του "Δικεφάλου", την Τρίτη ξεκίνησε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ και έτσι δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα (όπως αναμενόταν άλλωστε) με την συμμετοχή του στο ματς με την Ζενίτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK