Μαρκόπουλος: "Όταν θα της δώσεις το δικαίωμα, η Ζενίτ θα σε νικήσει"

Στην ανωτερότητα της Ζενίτ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη ρωσική ομάδα στο "Παλατάκι".

Μαρκόπουλος: "Όταν θα της δώσεις το δικαίωμα, η Ζενίτ θα σε νικήσει"
INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα ο Μαρκόπουλος είπε μετά την ήττα από την Ζενίτ:

"Ξέραμε πως ήταν δύσκολο ματς. Η Ζενίτ είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλό μας και δεν είναι τυχαία πρώτη στην Βαλτική Λίγκα. Όταν της δώσεις το δικαίωμα, μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα. Αρχικά ήμασταν δυνατοί αλλά όταν μπήκε ο Τούλσον και υπήρχε ο Τίμα και δημιούργησαν δύο πόλους και ρήγματα, τα πράγματα δυσκόλεψαν για εμάς. Η Ζενίτ έχει καλούς χειριστές. Ηταν δύσκολα για εμάς ότι πάνω στα σκριν πήγαιναν ψηλοί για να βοηθήσουν, μας πήραν έτσι τα επιθετικά ριμπάουντ, μπήκαν στο ματς και μετά η άμυνά τους ήταν πιο δυνατή. Μετά η επίθεσή μας δεν ήταν τόσο φρέσκια όσο στην αρχή του αγώνα".

Για το αν επηρέασε το πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα: "Όταν παίζεις με μια γρήγορη ομάδα, με ρυθμό πάνω-κάτω, όσο περνάει ο χρόνος το πρόβλημα μεγαλώνει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Ζενίτ ήταν σε όλα τα επίπεδα πάνω από εμάς. Τουλάχιστον ένα επίπεδο, αν όχι δύο επίπεδα. Βλέπεις μια διαφορά επιπέδου".

Για το αν ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του στον όμιλο που συμμετέχει: "Δεν μπορώ να το πω αυτό. Η Ζολνόκι δεν είναι τυχαία ομάδα, ούτε οι νίκες της. Μπορεί να τρέξει και να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. Είχα πει πως όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά, αν εξαιρέσεις την Ζενίτ που θεωρώ πως μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια".

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στο πρωτάθλημα: "Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κοιτάξει κάτι συγκεκριμένο. Θα διεκδικήσει αυτό που του ανήκει στο Eurocup".

Τέπιτς: "Δεν ανταποκριθήκαμε μετά το καλό ξεκίνημα"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιλένκο Τέπιτς ανέφερε: "Ήταν δύσκολο ματς γιατί η Ζενίτ είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο. Αρχίσαμε καλά αλλά μετά δεν ανταποκριθούμε. Δεν αντεπεξήλθαμε στο επίπεδο μπάσκετ που έπαιξε η Ζενίτ".

Για το ότι μετά το 32'-33' ο ΠΑΟΚ σε πολλά ματς χάνει την επαφή με το σκορ: "Οντως έχουμε κάποια κενά διαστήματα. Σήμερα ήταν στο δεύτερο δεκάλεπτο και στην Ουγγαρία στο τέταρτο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup: "Έχουμε ακόμη τρία ματς. Δεν έχουμε αποκλειστεί. Πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά για να παλέψουμε ως το τέλος".

Περί Σαββίδη...

Στον ΠΑΟΚ δεν έδωσαν ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο "Παλατάκι". O τελευταίος μίλησε φυσικά με -αρκετούς- ανθρώπους του "Δικεφάλου" και μετά το τέλος του αγώνα έφυγε από το γήπεδο σχετικά γρήγορα.

Καράσεφ: "Θέλαμε να σταματήσουμε τον Σχορτσανίτη"

Στο πώς θα σταματούσε η Ζενίτ τον Σοφοκλή Σχορτανίτη στάθηκε ο τεχνικός των Ρώσων, Βασίλι Καράσεφ. Συγκεκριμένα είπε μετά το τέλος του αγώνα: "Ήταν σημαντική νίκη για εμάς γιατί έτσι 100% περνάμε στον δεύτερο γύρο, ανεξαρτήτως θέσης. Ήρθαμε εδώ χωρίς τα δύο βασικά μας πεντάρια. Είχαμε πρόβλημα στο πώς θα σταματήσουμε τον Σοφοκλή. Βάλαμε δύο ψηλούς πάνω του και παίζαμε αργά. Μετά αποφάσισα να παίζουμε με κοντό σχήμα και νταμπλ τιμ πάνω στον Σοφοκλή για να τον απομονώσουμε. Αυτό το σχήμα λειτούργησε με τους κοντούς και βοήθησε στον επιθετικό κίνδυνο που αποτελούσε ο Σχορτσανίτης. Οι παίκτες μου έκαναν το καλύτερο δυνατό όταν βγήκαν στο παρκέ".

Για το τι έλειψε στον ΠΑΟΚ και δεν κέρδισε ούτε σήμερα ούτε στη Ρωσία: " Η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι στοχευμένη πάνω στον Σχορτσανίτη. Όλοι παίζουν γι' αυτόν. Έτσι οι άλλοι παίκτες δεν έχουν ρυθμό. Αυτή είναι η δική μου άποψη".

Για τον όμιλο του ΠΑΟΚ στον οποίο συμμετέχει και η Ζενίτ: " Ήταν ένα δυνατό γκρουπ με δυνατές ομάδες".

Μοτοβίλοφ: "Παίξαμε επιθετική άμυνα"

O καλαθοσφαιριστής της Ζενίτ, Γκρίγκορι Μοτοβίλοφ, είπε: "Ήταν ένα καλό ματς και παίξαμε στον αιφνιδιασμό. Παίξαμε επιθετική άμυνα και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας μετά το πρώτο δεκάλεπτο".

Το πανό για... Πούτιν

Προς το τέλος του αγώνα με την Ζενίτ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σήκωσαν ένα πανό με πολιτικό περιεχόμενο μετά από όσα έγιναν με την Ρωσία και την Τουρκία. Αυτό έγραφε: "Πούτιν είμαστε μαζί σου. Τώρα είναι η ώρα να δείξεις την δύναμή σου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK