Πέρασε στους τελικούς με... χαρακίρι η Γαλατάσαραϊ

Με άκρως δραματικό τρόπο προκρίθηκε η Γαλατάσαραϊ στους τελικούς του Eurocup, εκεί που θα συναντήσει τη Στρασμπούρ. Ήττα 94-81 στην παράταση από την Γκραν Κανάρια, αλλά υπεράσπιση του +14 στην Κωνσταντινούπολη.

Πέρασε στους τελικούς με... χαρακίρι η Γαλατάσαραϊ

Η Γαλατάσαραϊ διατήρησε ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του Eurocup και της απευθείας επιστροφής στην Ευρωλίγκα παρά την ήττα με 94-81 από την Γκραν Κανάρια στην Ισπανία, αφού είχε παρακαταθήκη το +14 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στους τελικούς.

Επικότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να έχει ο δεύτερος ημιτελικός, ο οποίος ολοκληρώθηκε στην παράταση.

Παρά το γεγονός ότι για στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν προμήνυε τόσο συγκλονιστικό φινάλε, η περυσινή φιναλίστ Γκραν Κανάρια κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή και μετά το 67-57 του 30' να προηγηθεί ακόμη και 80-64 στα 2'30'' πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Έκτοτε η κατάσταση ήταν οριακή και όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Η ομάδα του Ρενέσες έδειχνε ν' αγγίζει το θαύμα, όταν στα 41' ο Σίλι έκανε το 87-72 και κυρίως στα 7'' με Αγκιλάρ να γράψει 90-74. Ο Μίτσοφ ωστόσο με ντράιβ έδωσε το φιλί της ζωής στη Γαλατάσαραϊ και οδήγησε το ματς στην παράταση, αφού είχε ισοφαριστεί η διαφορά του πρώτου ημιτελικού στην Κωνσταντινούπολη.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στο 94-78, αλλά ο ΜακΚόλουμ έδρασε τελευταίος. Έβαλε τις 3/4 βολές που κλήθηκε να εκτελέσει και το άστοχο σουτ του Άλμπερτ Όλιβερ δεν διαφοροποίησε το 94-81.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρώτη φιναλίστ η Στρασμπούρ, έκανε την ανατροπή στην Ιταλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK