Σάκοτα: "Χρειαζόμαστε δύο νίκες για την πρόκριση"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα στάθηκε στα αμυντικά προβλήματα της ΑΕΚ, χαρακτήρισε καλύτερη ομάδα την εφετινή Γαλατά από την περυσινή, ενώ τόνισε πως χρειάζονται δύο νίκες για να πάρει ο "Δικέφαλος" το εισιτήριο για τους "32" της διοργάνωσης.

Σάκοτα: "Χρειαζόμαστε δύο νίκες για την πρόκριση"
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 73-86 από τη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική του Eurocup, αλλά παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο τεχνικός της "Ένωσης", Ντράγκαν Σάκοτα στάθηκε στα αμυντικά προβλήματα, χαρακτήρισε καλύτερη ομάδα την εφετινή Γαλατά από την περυσινή, ενώ τόνισε πως χρειάζονται δύο νίκες για να πάρει ο "Δικέφαλος" το εισιτήριο για τους "32" της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολλά παράπονα, ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα σαν τη Γαλατασαράι. Θέλαμε να κερδίσουμε και κάποια στιγμή φάνηκε ότι ήμασταν κοντά. Δεν είχαμε όμως αρκετή ενέργεια για να συνεχίσουμε. Χωρίς καθαρό οργανωτή, είχαμε πολλές δυσκολίες. Μέσα στο παιχνίδι και στα αποδυτήρια, είχα κάποια παράπονα για κάποιες οδηγίες που δεν τις κάναμε, αλλά αφήνουμε το παιχνίδι πίσω μας, γιατί έρχονται κάποια πιο σημαντικά παιχνίδια".

Για την αμυντική εικόνα της ομάδας: "Πρώτα από όλα ξεκινάς από την διαφορά. Εκεί δημιουργούνται τα περισσότερα προβλήματα. Όταν κάποιος βάζει εύκολο καλάθι, εννοείται ότι κάτι δεν είναι σωστό στην άμυνα. Δεν έχουμε αυτές τις μονάδες ατομικά και δεν έχουμε αυτή την ταχύτητα. Είναι πολύ δύσκολο, χωρίς καθαρό πλέι μέικερ. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι τόσο καλοί με την μπάλα. Ήταν δύσκολο με μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Γαλατασαράι. Πάνω-κάτω παίζουν στον ίδιο ρυθμό. Το ίδιο έκαναν και προχθές με την Νταρουσάφακα. Σαν ομάδα, είναι καλύτερη από την περσινή που είχε πάει στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκας. Το ξέραμε ότι ήταν φαβορί από την αρχή της κλήρωσης. Ήμασταν αισιόδοξοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπήρχε άγχος, όσο και αν προσπάθησα να χαλαρώσω τους παίκτες. Το άγχος δεν βοηθάει κανέναν. Κάτι παρόμοιο με το άγχος είχαμε και πέρυσι όταν ήρθε ο Παναθηναϊκός στην έδρα μας. Όλοι θέλουν να κερδίσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και το θέλουμε και εμείς. Σίγουρα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα, αλλά δεν θα κερδίζαμε και πάλι σίγουρα. Μετά από το ματς με την Κηφισιά, παίξαμε με μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν είναι εύκολο να βρεις λύσεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες".

Για την πρόκριση στην επόμενη φάση: "Για την πρόκριση χρειάζονται δύο νίκες. Δεν μας βγήκαν και κάποια άλλα αποτελέσματα. Η νίκη της Νεπτούνας στην έδρα της Γαλατασαράι και της Νίζνι, δεν είναι λογικές. Είναι καλή ομάδα, αλλά με μία ήττα αυτής της ομάδας, θα χρειαζόμασταν τώρα μία νίκη. Πάλι όμως, είναι στα χέρια μας. Η Χάποελ κέρδισε 20 πόντους μέσα στην έδρα της Μακάμπι. Παίζουμε με πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι έχουμε πετύχει πολύ μεγάλες νίκες. Παλεύουμε, κερδίζουμε κάποια ματς, αλλά υπάρχουν και καλύτεροι".

Για την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: "Εννοείται ότι άλλαξε όλα τα σχέδια που έχουμε όπως γνωρίζετε και αν θέλετε να το δεχτείτε. Εννοείται το σχέδιο μας και όλες οι προσπάθειες, είχαν γίνει για την Ευρωλίγκα. Αυτές οι αλλαγές είναι πρόβλημα. Σύντομα εμείς θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και θα πούμε την θέση μας. Δεν είμαι προς το παρόν ικανοποιημένος. Δεν μου αρέσει να υπάρχει κλειστή λίγκα για πολλούς λόγους. Υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες που έχουν φιλοδοξίες. Δεν θα υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα. Είμαι προπονητής για 43 χρόνια. Το να βλέπω ότι διαλύεται το μπάσκετ και να παίζουν λίγοι για κάποια συμφέροντα, είναι πολύ λυπηρό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Γαλατασαράι 73-86

Αταμάν: "Υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK