Βράνκοβιτς κατά πάντων: "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία"

Περισσότερο "πόνεσαν" οι παλαίμαχοι Κροάτης παρά οι νυν διεθνείς με την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ, με αποτέλεσμα μετά τον Ντίνο Ράτζα και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ν' ασκήσει κριτική.

Βράνκοβιτς κατά πάντων: "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία"
Βράνκοβιτς Κροατία Ευρωμπάσκετ

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δεν υπερασπίστηκε κανέναν μετά το "χαστούκι" που δέχθηκε η εθνική Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ και τον πρόωρο αποκλεισμό από την Τσεχία, στη φάση των 16.

Ο Δαλματός γίγαντας, που παρακολούθησε τα παιχνίδια του ομίλου στο Ζάγκρεμπ, διέγνωσε έλλειψη σχεδίου και δεν δίστασε να κριτικάρει τον πρώην συμπαίκτη του Βέλιμιρ Περάσοβιτς χρεώνοντάς του τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία στο πρώτο νοκ άουτ της Λιλ.

" Συγγνώμη για τον Περάσοβιτς, αλλά με τον τρόπο που παίξαμε, ιδίως απέναντι στην Τσεχία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και χώρος για να μετανιώσουμε για οτιδήποτε", τόνισε χαρακτηριστικά ο 51χρονος σήμερα Στόικο, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του.

Ο Βράνκοβιτς αναγνώρισε ότι ο Περάσοβιτς έδειξε δύναμη, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη και υποβάλλοντας την παραίτησή του. Δεν του έδωσε όμως δίκαιο όταν μίλησε για την τακτική που εφάρμοσε.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Άντε Τόμιτς που " νόμιζε ότι θα παίξουμε όπως στην ομάδα του". " Σε αυτό του τουρνουά δεν είχαμε σέντερ. Δεν τον είδα ποτέ να παίζει πλάτη, απέτυχε να ελέγξει τη ρακέτα και δεν βοήθησε τους συμπαίκτες του", εξήγησε ο Βράνκοβιτς.

Κατόπιν αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της έλλειψης πόιντ γκαρντ, λέγοντας πως " όντως είναι πρόβλημα και δεν είναι φρέσκο. Αν όμως δεν έχεις πλέι μέικερ, δημιουργείς. Ούτε πλέι μέικερ είχαμε ούτε σέντερ".

Πριν κλείσει ο παλαίμαχος Κροάτης ρωτήθηκε αν του ζητήθηκε ποτέ η άποψή του για οτιδήποτε και απάντησε αρνητικά. " Έχω το χρόνο και πραγματικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Ο Περάσοβιτς δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο", ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη:

Ράτζα: "Δεν νικούσαμε ούτε γυναικεία ομάδα. Πέτροβιτς βγαίνει κάθε 200 χρόνια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK