Φασούλας: "Κι οι Άνδρες, όπως οι Έφηβοι"

Ο παλαίμαχος σέντερ και στέλεχος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη.

Φασούλας: "Κι οι Άνδρες, όπως οι Έφηβοι"

Καλεσμένος στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη ήταν ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο παλαίμαχος σέντερ και στέλεχος της ΕΟΚ μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Εφήβων, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Κώστα Κουφό και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ φέτος το καλοκαίρι: " Είναι πολύ περήφανο το ελληνικό μπάσκετ. Ξεκίνησε καλά το καλοκαίρι στη χώρα μας, με το μπάσκετ μόνο, έχει μια πρωταθλήτρια Ευρώπης που ήταν και τέταρτη στον κόσμο και τώρα περιμένουμε από την εθνική Ανδρών να κάνει κάτι πολύ καλό στο Ευρωμπάσκετ".

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ: " Ο Ντόρσεϊ είναι Έλληνας, δεν ήταν σε καμιά αμερικανική βάση εδώ, είναι από αυτούς που θα έχουμε πολλά να δούμε στο μέλλον. Μεγάλοι παίκτες έχουν έρθει από την Αμερική στην Ελλάδα".

Για τον Κώστα Κουφό: " Πρέπει να το αναγνωρίσουμε ότι ο Κουφός ήρθε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Έκανε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο με το Σακραμέντο, με 40 εκατ. δολάρια. Αποδέχτηκε την πρόσκληση και με τον Γιάννη Μπουρούση μπορεί να ανταπεξέλθει, πιστεύω ότι θα βρεθούν σύντομα. Είναι αρκετά χρόνια που είμαστε εκτός βάθρου, είναι καιρός να κάνουμε μια επιτυχία. Το θέμα βέβαια δεν είναι ο αθλητισμός να δώσει χαρά στον κόσμο, τη στιγμή που ο κόσμος ψάχνει τα προς το ζην".

Για την Εθνική ομάδα των Ανδρών: " Θεωρώ ότι η πείρα των παικτών είναι πολύ σημαντική, γιατί να μην τα καταφέρουμε. Δεν πιστεύω ότι θα αγχωθεί η ομάδα, υπάρχουν παίκτες που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωλίγκα ή στο ΝΒΑ. Επί 28 χρόνια δεν έχει κάνει κοιλιά το ελληνικό μπάσκετ. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες άσχημες περίοδοι, αλλά μετά βρίσκαμε τον τρόπο να σηκωθούμε και να σταθούμε όρθιοι".

Για το πρόβλημα με τους αγωνιστικούς χώρους: " Μιλάμε για πολύ μεγάλη συνέχεια, έχουμε εξαιρετικούς παίκτες γενικότερα. Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη ύπαρξης αγωνιστικών χώρων για προπόνηση. Υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά. Οσα γήπεδα και να έχεις, δεν φτάνουν. Θα πρέπει να αξιολογούμε ποιες ομάδες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα. Κάποιοι θα πρέπει να αδικηθούν. Να δώσουμε προτεραιότητα στα νέα παιδιά, που μπορούν από τις 4 μέχρι τις 10 να κάνουν προπόνηση".

Για τα νέα ταλέντα: " Βγαίνουν και πολλά ταλέντα. Το βλέπεις καθημερινά. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε 60 παιδιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής. Υπάρχουν πολλοί Ντόρσεϊ, το θέμα είναι ποιοι θέλουν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Όπως ο Γκάλης, ο Ντόρσεϊ, ο Κουφός, που είχαν την επιθυμία".

Για το αν θα ασχοληθεί με την προπονητική: " Δεν μπορώ να λειτουργήσω σαν προπονητής. Πολλοί έχουν μπλέξει νομίζοντας ότι θα λύσουν το πρόβλημά τους με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Εχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνω προπόνηση σε ψηλούς, αλλά σε ποιο γήπεδο;"

Για την προοπτική της δημιουργίας νέων γηπέδων: " Το γήπεδο φέρνει τον κόσμο κοντά. Υπάρχουν δυνατότητες και τα οικόπεδα. Τα σχολικά γήπεδα χρειάζονται ανθρώπους να μπορούν να τα λειτουργήσουν. Υπάρχει παράδειγμα με σχολείο στο Μπρούκλιν που το λειτουργούσε η γειτονιά, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί εδώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK