Δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντήσουν οι Μπακς...

Στο Μιλγουόκι έμαθαν για τις κατηγόριες της ΕΟΚ και αντέδρασαν άμεσα. Όλα όσα υποστήριξαν τα "ελάφια" για το πρόβλημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την απόφαση να του στερήσουν το δικαίωμα να παίξει στο Ευρωμπάσκετ. Το σχόλιο του ΝΒΑ επί του ζητήματος.

ΦΙΛΙΚΟ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η αιφνίδια αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Εθνική ομάδα, δέκα ημέρες πριν από το τζάμπολ στο Ευρωμπάσκετ, δεν απασχόλησε μονάχα το ελληνικό κοινό. Το "οργανωμένο και καλά σκηνοθετημένο σχέδιο" για το οποίο η ΕΟΚ κατηγόρησε ευθέως τους Μπακς προκάλεσε ντόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν επίσημες αντιδράσεις.

Ο ίδιος ο Τζον Χορστ, τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Μιλγουόκι, τοποθετήθηκε επί του θέματος, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο αχός.

Ανέφερε αναλυτικά: " Ύστερα από ένα σύντομο διάστημα προπονήσεων με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας ο Γιάννης μας ενημέρωσε το επιτελείο μας ότι προγενέστεροι πόνοι συνεχίζουν να υπάρχουν στο δεξί γόνατο μετά από συγκεκριμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή επικοινωνήσαμε με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας και ζητήσαμε να σταματήσει το τρέξιμο και τα άλματα για μια περίοδο προκειμένου να ξεκουραστεί. Ο γιατρός των Μπακς, δόκτωρ Ουίλιαμ Ρας συνομίλησε με τον δόκτορα Βουλγαρόπουλο της εθνικής ομάδας της Ελλάδας σχετικά με τον τραυματισμό με αποτέλεσμα να συνεχίσει ο Γιάννης ν' απέχει των προπονήσεων.

Ο Γιάννης αποχώρησε πρόσφατα από την Εθνική ομάδα του για να ταξιδέψει στην Κίνα για μια εμφάνιση. Εδώ τον επισκέφτηκε ο επικεφαλής ενδυνάμωσης των Μπακς, Σούκι Χόμπσον. Ο Χόμπσον έθεσε τον Γιάννη σε σειρά ασκήσεων προκειμένου να εκτιμήσει το γόνατό του και ενημέρωσε πως αντιμετωπίζει ακόμα σημαντικό πόνο σε βασικές κινήσεις.

Αφότου εξετάστηκε το υπογεγραμμένο πόρισμα του Χόμπσον, ο δρ. Ρας πρότεινε πως λόγω του επαναλαμβανόμενου πόνου στο γόνατο ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να συνεχίσει την προσπάθειά του να παίξει την παρούσα περίοδο και πως το καλύτερο για εκείνον θα ήταν να επιστρέψει στο Μιλγουόκι για περαιτέρω εκτίμηση και ν' αρχίσει σχεδιασμένο, καθημερινό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Παρόλο που είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θ' αγωνθιστεί στην εθνική ομάδα του αυτή τη φορά, συμφωνήσαμε με την προτροπή του ιατρικού τιμ και νιώσαμε πως αυτό είναι για το καλό του Γιάννη. Είναι προγραμματισμένο να γυρίσει στο Μιλγουόκι αυτήν την εβδομάδα για ν' αρχίσει το καθημερινό πρόγραμμα αποκατάστασης για να είναι έτοιμος στο training camp των Μπακς.

Από την πλευρά του ο Τιμ Φρανκ, εκπροσωπώντας το ΝΒΑ ανέφερε ότι ακολουθήθηκαν " όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ ΝΒΑ και FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό, ο οποίος επιβεβαιώθηκε έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε σκέψη για το αντίθετο είναι λανθασμένη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK