Εκτός Εθνικής ο Αθηναίου, ούτε ο Αγραβάνης στην Τουρκία

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο πρώτος παίκτης που "έκοψε" ο Φώτης Κατσικάρης από την Εθνική ομάδα πριν καταλήξει στους δώδεκα του Ευρωμπάσκετ.

Δεν θα συνεχίσει την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει του Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος έμεινε με τους υπόλοιπους διεθνείς για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού ενημερώθηκε ότι δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που η "επίσημη αγαπημένη" θα παίξει με τη Βοσνία στις 14 και με την Τουρκία στις 15.

Εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Αγραβάνης λόγω συμπτωμάτων γαστρεντερίτιδας. Αντίθετα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι παρών, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατο και το ατομικό πρόγραμμα που ακολούθησε την Τετάρτη.

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη: "Όπως έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη ημέρα που δουλεύουμε μαζί, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο στην έναρξη των αγώνων του Ευρωμπάσκετ. Πριν από το παιχνίδι στο Βέλγιο είχα επισημάνει ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και μετά τον αγώνα, ότι βρισκόμασταν στο 40% του βαθμού ετοιμότητας που απαιτείται.

Τώρα πάμε στην Τουρκία για δύο δυνατά παιχνίδια, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Τουρκία, όπου περιμένω να εμφανιστούμε καλύτεροι και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να παίξει με δύο σημαντικά στελέχη της, τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος είχε απουσιάσει από το Βέλγιο. Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερα σημεία αναφοράς για την πορεία της προετοιμασίας και θα στρέψουμε αμέσως την προσοχή μας στα επόμενα τεστ, στην Ξάνθη όπου πλέον θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται εμφανής ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας".