Γιαννάκης στο Contra.gr: "Δικαιούμαστε να κοιτάμε ψηλά"

Με δηλώσεις του στο Contra.gr, ο Παναγιώτης Γιαννάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2015, δεδομένου ότι "οι παίκτες μας παλεύουν και με το παραπάνω".

Γιαννάκης στο Contra.gr: "Δικαιούμαστε να κοιτάμε ψηλά"
INTIME SPORTS

Όταν μιλάει για την Εθνική ομάδα ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όλοι μας οφείλουμε να ακούμε με προσοχή. Ο "Δράκος", που έχει πανηγυρίσει κατάκτηση Eurobasket τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής κατέθεσε στο Contra.gr την άποψή του για την εικόνα της "επίσημης αγαπημένης" και εξέφρασε την αισιοδοξία του μιλώντας πάντα στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, σαν να είναι ακόμα μέλος του συνόλου.

Κόουτς, με βάση τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τι κάνουμε καλά και που χρειαζόμαστε βελτίωση;

"Νομίζω ότι είμαστε μία ομάδα που έχουμε την ποιότητα που χρειάζεται για να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο. Υπήρξαν βέβαια κάποια διαστήματα που επιτρέψαμε στους Σλοβένους να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που αναλογεί στο ταλέντο μας θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στη συγκέντρωσή μας. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι εύκολο να σε τιμωρήσουν, ιδιαίτερα σ' αυτό το επίπεδο και να σου χαλάσουν την ισορροπία την αγωνιστική αλλά και την πνευματική. Πιστεύω όμως ότι πάμε καλά, τα παιδιά έχουν διάθεση για καλό μπάσκετ και αυτό πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους".

Γιαννάκης στο Contra.gr: "Δικαιούμαστε να κοιτάμε ψηλά"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης με το συντάκτη του Contra.gr Νίκο Γιαννόπουλο

Τι διάκριση αναλογεί στο ταλέντο μας;

"Δεν θα ήθελα να πω κάτι που θα βάλει ακόμη περισσότερη πίεση στην ομάδα. Τα ίδια τα παιδιά γνωρίζουν καλά ότι διαθέτουν ποιότητα. Έχουμε παιδιά που έχουν κερδίσει Εuroleague, έχουμε ταλέντο, έχουμε και βάθος. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάμε ψηλά".

Τα τελευταία χρόνια μας κυνηγά η κατάρα των νοκ-άουτ. Είμαστε εφέτος πιο ώριμοι για να την σπάσουμε;

"Λογικό είναι να είμαστε πιο ώριμοι και αυτό θα έλεγα ότι φαίνεται. Δείχνουμε γεμάτοι σαν ομάδα με πολλές λύσεις και πολλές απαντήσεις αν και δεν έχουμε παίξει ακόμα με αντίπαλο που να διαθέτει ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι. Δείχνουμε διάθεση όμως να ανταποκριθούμε σε όλες τις δυσκολίες που βάζουν οι άλλες ομάδες".

Έχει αυτή η Εθνική κάτι από τη δική σας αύρα, από την Εθνική του 2005 και του 2006 που δεν σταματούσε ποτέ να αγωνίζεται;

"Τα παιδιά παλεύουν και αυτό είναι πιστεύω φανερό. Αλλά οι εποχές είναι διαφορετικές σε σχέση μ' αυτές 10 χρόνια πριν. Το σημαντικό για μία ομάδα που θέλει να κερδίσει πολλά είναι να συνεχίζει να παλεύει και αυτό οι παίκτες μας το κάνουν και με το παραπάνω".

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Σλοβενία 83-72

Τσάρλυ: Περισσότερο Αντετοκούνμπο στην επίθεση και περισσότερη σκληράδα με Κουφό

Ν. Γιαννόπουλος: O διάβολος (της επιτυχίας) κρύβεται στις λεπτομέρειες

Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16

News 24/7

24MEDIA NETWORK