Κατσικάρης: "Δεν έχω καταλήξει στις βασικές επιλογές"

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στον Sport 24 Radio για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του Eurobasket, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη στις βασικές επιλογές του ρόστερ.

Κατσικάρης: "Δεν έχω καταλήξει στις βασικές επιλογές"
Κατσικάρης INTIME SPORTS

Με δηλώσεις του στον Sport 24 Radio αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Εθνικής με την Τουρκία, ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε ότι δεν έχει καταλήξει στις βασικές επιλογές του ρόστερ, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία πολύ συμπαγής ομάδα ενόψει του Eurobasket .

Σχετικά με τα φιλικά της Εθνικής είπε: "Πάντα βγαίνουν πιο πολλά συμπεράσματα από τις ήττες, αλλά βγαίνουν και από τις νίκες. Φέτος η προετοιμασία είναι διαφορετική. Έχουμε κλείσει δύο εβδομάδες προπόνησης. Έχουμε έναν προγραμματισμό. Σαφώς και θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά κινούμαστε βάσει του προγραμματισμού που έχουμε κάνει. Δεν είναι δικαιολογία. Θέλουμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σήμερα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα, όπως η Τουρκία έπαιξαν σχεδόν όλα τα παιδιά, προκειμένου να βγάλουμε στο παρκέ όσα έχουμε δουλέψει τόσο καιρό. Είχαμε πολύ καλά στοιχεία σε αρκετά διαστήματα του αγώνα. Κάναμε βέβαια και κάποια λάθη, αλλά τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Το θέμα είναι να τα διαχειριζόμαστε σωστά και στα τελευταία λεπτά να ελέγχουμε εμείς το παιχνίδι".

Κληθείς να σχολιάσει τα σημεία στα οποία χρειάζεται βελτίωση η Εθνική τόνισε: "Στην άμυνα χρειαζόμαστε βελτίωση. Είναι γνωστό ότι με την άμυνα μπορείς να φτάσεις ψηλά. Μπορούμε να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι και έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό. Παρόλο που γνωρίζονται οι παίκτες πρέπει να μάθουν και να παίζουν μαζί. Φέτος έχουμε όσους μπορούσαμε και θέλαμε να έχουμε. Οι αυτοματισμοί είναι θέμα χρόνου να έρθουν. Σιγά σιγά θα ακολουθούμε κάποια πιο συγκεκριμένα πλάνα που έχουμε στο μυαλό μας. Στο τουρνουά Ακρόπολις θα είμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας και θέλουμε να είμαστε κατά ένα 70% έτοιμοι, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικούμε τα παιχνίδια".

Αναφερόμενος στο γεμάτο ρόστερ της ομάδας είπε: "Είναι μια πρόκληση το τόσο γεμάτο ρόστερ. Έχω πει απ΄όταν ανακοίνωσα τους παίκτες ότι πρέπει να είμαστε ανιδιοτελείς, να δείξουμε μεγαλείο ψυχής και ο καθένας να καταθέσει ότι έχει στην ομάδα. Είναι πρόκληση για μένα και τους συνεργάτες μου το να είναι οι παίκτες έτοιμοι πνευματικά και ψυχικά να τα δώσουν όλα στο γήπεδο και να είναι χαρούμενοι που το κάνουν. Πρέπει να δημιουργηθεί μια πολύ συμπαγής ομάδα και τότε θα καταφέρουμε να κάνουμε πολλά πράγματα και στο τεχνικό κομμάτι".

Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει στο βασικό κορμό της ομάδας, ο Φώτης Κατσικάρης απάντησε: "Ακόμη δεν έχω καταλήξει στις βασικές επιλογές του ρόστερ. Έχουμε ακόμη 6 φιλικά. Είναι νωρίς. Σίγουρα ξέρουμε ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να πω ποιοι θα είναι αυτοί".

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία - Ελλάδα 73-64

Προσποίηση στον... εαυτό του και καλάθι ο Μπουρούσης

Τουρκία εναντίον...Yunanistan

News 24/7

24MEDIA NETWORK