Κατσικάρης: "Οι αμφιβολίες κάποιων δεν μας αγγίζουν"

Ο Φώτης Κατσικάρης είχε παράπονα από την άμυνα των διεθνών στο πρώτο ημίχρονο, ταυτόχρονα όμως ύψωσε ασπίδα προστασίας πάνω από την Εθνική.

Κατσικάρης: "Οι αμφιβολίες κάποιων δεν μας αγγίζουν"
Κατσικάρης Ελλάδα Εθνική μπάσκετ

Γρήγορα αφήνει πίσω το νικηφόρο φιλικό με την Ολλανδία ο Φώτης Κατσικάρης γιατί δεν του άρεσαν αρκετά πράγματα. Κυρίως η αμυντική συμπεριφορά των διεθνών στο πρώτο μισό του αγώνα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: " Δεν θέλω να κρατήσω κάτι από αυτό το φιλικό. Ο καθένας στην ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μπορώ να πω πως ήμασταν χαλαροί στο πρώτο ημίχρονο στην άμυνα, ειδικά στην πρώτη πίεση. Κατάφερνε ο αντίπαλος και την έσπαγε. Επίσης έβαζαν την μπάλα πολύ εύκολα στο λόου ποστ. Το έκαναν τουλάχιστον 20 φορές στο πρώτο μέρος. Δεν μου άρεσε αυτό, αφού δεχθήκαμε 40 πόντους στο πρώτο μέρος.

Στη τρίτη περίοδο βελτιωθήκαμε, δείξαμε διάθεση, βγάλαμε ενέργεια, χρησιμοποιήσαμε καλύτερα τα χέρια μας και πήραμε διαφορά στο σκορ. Πρέπει πάντως να καταλάβουμε πως και οι Ολλανδοί παίζουν μπάσκετ. Ήταν καλό που τους αντιμετωπίσαμε γιατί τους έχουμε στον όμιλο μας. Τους γνωρίσαμε μέσω αυτού του φιλικού. Ήθελα να δω κάποια σχήματα, κάποιες συνθέσεις. Έκανα κάποια ζευγαρώματα. Ήθελα να δω πως ταιριάζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Στα φιλικά έχεις τις δυνατότητα να δεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς.

Το έχω ξαναπεί και θα το τονίζω συνέχεια. Η ομάδα μας θα φορμαριστεί στα επίσημα, στο γκρουπ και μετά. Το αν κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την ομάδα ή για κάποιους παίκτες αυτή την περίοδο, είναι κάτι που δεν ωφελεί. Δεν μας αγγίζει σαν ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Θέλουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και διάρκεια στην απόδοση μας. Θέλουμε βελτίωση στα ριμπάουντ, διότι αν δεν έχουμε καλή μέρα στο τρίποντο, πρέπει να ισορροπήσουμε με το επιθετικό ριμπάουντ. Ο χρόνος πιστεύω πως θα λειτουργήσει υπέρ μας. Έβγαλα νωρίς την δωδεκάδα γιατί έτσι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και με υψηλότερη συγκέντρωση".

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Ολλανδία 92-80

News 24/7

24MEDIA NETWORK