Κατσικάρης: "Θέλουμε να δούμε ο καθένας τι μπορεί να δώσει"

Δεν έχει καταλήξει ακόμη ο Φώτης Κατσικάκης σε ό,τι έχει να κάνει με την τελική 12άδα και τα διαδοχικά φιλικά του προσφέρουν αυτήν την ευκαιρία.

Κατσικάρης: "Θέλουμε να δούμε ο καθένας τι μπορεί να δώσει"

Μετά την άνετη νίκη ( 70-56) της Εθνικής μπάσκετ επί της Τσεχίας, στην πρεμιέρα του τουρνουά της Ξάνθης, ο Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε στη διάθεση των διεθνών στην άμυνα, το χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο και τον αγώνα με τη Βοσνία που ακολουθεί.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: " Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια σε πράγματα που έχουμε επιμείνει, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Έχουμε επικεντρωθεί πάρα πολύ σε αυτό και είδα μεγάλη διάθεση από τα παιδιά. Αυτό είναι που κρατάμε σε δύσκολες συνθήκες, η ομάδα δεν είναι ακόμη λυμένη. Ωστόσο, η διάθεση που έδειξαν όλοι όσοι πάτησαν στο παρκέ μας αφήνει ευχαριστημένους.

Έχουμε κενά διαστήματα και είναι φυσιολογικό. Στη διάρκεια του αγώνα έχουμε κάποιες καλές συνεργασίες, μετά κάνουμε κάποια εύκολα λάθη, αλλά πιστεύω πως με την ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα και μέσα από τα παιχνίδια θα βρούμε τον ρυθμό και τη χημεία και θα μπορέσουμε να έχουμε μια καλή εικόνα και να μην κάνουμε εύκολα λάθη, όπως κάναμε σήμερα".

Ερωτηθείς για το άσχημο ποσοστό της Εθνικής από την γραμμή των 6μ75, απάντησε: " Τα άστοχα τρίποντα είναι θέμα ημέρας. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν έχουμε κάποιον καθαρό σουτέρ, αλλά βέβαια έχουμε παιδιά που μπορούν να σουτάρουν. Και βέβαια τα σουτ θα βγουν μέσα από την ομαδική δουλειά, με καλή ισορροπία, με καλό γύρισμα της μπάλας και βέβαια πάντα με τις καλύτερες συνθήκες. Θεωρώ πως έχουμε κι άλλες λύσεις, δεν είναι μόνο το σουτ ή ένα άσχημο ποσοστό όπως αυτό που είχαμε. Μπορούμε να βρούμε κι άλλες λύσεις ώστε να πάμε πιο κοντά στο καλάθι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με την Τσεχία στο επιθετικό ριμπάουντ, βάλαμε και αρκετούς πόντους και αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι σε συνάρτηση με τα χαμένα σουτ, οπότε κάπως έτσι ισορροπήσαμε σε αυτό το κομμάτι".

Με αφορμή την επόμενη αναμέτρηση με την Βοσνία, σχολίασε: " Εμείς σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, να έχουμε λιγότερα κενά διαστήματα. Όπως στα προηγούμενα φιλικά, έτσι και σε αυτά τα παιχνίδια στόχος μας είναι να έχουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες γιατί είναι σημαντικό πριν πάρουμε την τελική απόφαση για την 12άδα. Θέλουμε να δούμε ο κάθε ένας τι μπορεί να δώσει, να μπορέσει να λυθεί η ομάδα που είναι πολύ σημαντικό γιατί βλέπουμε ότι δεν βγάζουμε αυτή την έκρηξη που μπορεί να έχει αυτή η ομάδα. Θεωρώ πως με τα παιχνίδια και με το χρόνο θα πιάσουμε τον ρυθμό που χρειαζόμαστε και αυτό είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της ομάδας".

Τέλος, για τον κόσμο της Ξάνθης είπε: " Η ιδέα ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε ένα τουρνουά στην Βόρεια Ελλάδα ώστε να έχουν την δυνατότητα όχι μόνο οι κάτοικοι της Ξάνθης, αλλά και των γύρω περιοχών να δουν από κοντά την Εθνική ομάδα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο. Είναι πάρα πολύ όμορφο να παίζεις στο δικό σου κοινό και θα προσπαθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας να τους ικανοποιήσουμε παίζοντας ωραίο μπάσκετ".

Από την πλευρά του ο Κώστας Κουφός τόνισε: " Είναι σαν προπόνηση, παίζουμε καλά τώρα, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Εμείς οι παίκτες θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να κερδίζουμε σε κάθε ματς που παίζουμε. Πιστεύω πως θα είμαστε καλά στο Ευρωμπάσκετ. Κάθε ημέρα πάμε όλο και πιο καλά, νομίζω πως κάθε προπόνηση που κάνουμε μαζί μας κάνει πιο έτοιμους για το τουρνουά που έρχεται".

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Τσεχία 70-56

News 24/7

24MEDIA NETWORK