Κατσικάρης: "Βρίσκουμε ρόλους, θα δούμε για τη 12άδα"

Όσα ήθελε να δει τα είδε ο Φώτης Κατσικάρης στα τρία φιλικά του τουρνουά της Ξάνθη και δη σε αυτό της Κυριακής με τη Ρωσία. Τι είπαν Νίκος Ζήσης και Κώστας Παπανικολάου.

Κατσικάρης: "Βρίσκουμε ρόλους, θα δούμε για τη 12άδα"
Κατσικάρης Ελλάδα Εθνική

Το σχέδιο του Φώτη Κατσικάρη σιγά - σιγά υλοποιείται και οι εμφανίσεις στο τουρνουά της Ξάνθης ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως ο ίδιος ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε μετά το 80-65 επί της Ρωσίας.

Ο κόουτς της Εθνικής ομάδας ανέφερε: " Ήταν τρία καλά παιχνίδια για μας, διαφορετικά σίγουρα. Επειδή η Ρωσία δεν έχει σημείο αναφοράς στη ρακέτα, το φιλικό ήταν κατά παραγγελία και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος απ' όσα κάναμε. Είχαμε καθαρό μυαλό και εναντίον της ζώνης πέτυχαν 46 πόντοι οι τρεις ψηλοί. Είχαμε την υπομονή να γυρίσουμε την μπάλα και τρομερό ποσοστό ευστοχίας στη ρακέτα. Είχαμε βέβαια προβλήματα στην άμυνα του πικ εν ρολ, αλλά αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται. Όσα είχαμε προετοιμάσει, μας βγήκαν σε μεγάλο βαθμό.

Για την τελική 12άδα θα δούμε. Στο Ακρόπολις θα είμαστε πιο έτοιμοι, ενώ θα βελτιωνόμαστε και μέσα στο τουρνουά. Δεν θα φτάσουμε στο πικ στις 5 Σεπτεμβρίου. Βρίσκουμε ρόλους, έχουμε ισορροπία, ξέρουμε τι ζητάμε από τον καθένα. Η άμυνα θα είναι πάντα εκεί, ανεξάρτητα από το ταλέντο. Εκεί θα επιμείνουμε, θα πρέπει να γίνει ένα με το πετσί μας. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε καθαρούς σουτέρ, αλλά παιδιά που μέσα από την καλή κυκλοφορία μπορούν να σουτάρουν καλά".

Ο Νίκος Ζήσης τόνισε: " Ξέραμε ότι περνώντας οι εβδομάδες θα γινόμασταν καλύτεροι. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Δεν ήταν υψηλής δυναμικότητας οι αντίπαλοι, αλλά ήταν σκληρές ομάδα που έκαναν διάφορα στην τακτική τους. Ήμασταν όμως καλύτεροι. Πρέπει να δουλέψουμε και στην άμυνα και στην επίθεση και να ξεκαθαρίσουμε κάποια για να είμαστε έτοιμοι όταν θ' αρχίσει το τουρνουά. Είχαμε πρόβλημα σε μια συγκεκριμένη άμυνα που παίζαμε στο πικ εν ρολ. Το έχουμε εντοπίσει. Προσπαθούμε να πιέσουμε, να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα φάουλ και να παίζουμε στο όριο".

Ο Κώστας Παπανικολάου επεσήμανε: " Η ομάδα έδειξε βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι, εκεί που θέλαμε να επικεντρωθούμε. Η επίθεση δεν μας αγχώνει γιατί έχουμε παίκτες με ταλέντο. Κάναμε τρία καλά παιχνίδια, παρόλο που η ομάδα δεν ήταν στο 100%. Είμαστε σε καλό δρόμο και προετοιζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι στις 5 Σεπτεμβρίου. Ήμασταν έτοιμοι ν' ανταποκριθούμε και στη ζώνη. Σίγουρα θα γίνουν λάθη και θα δεις πράγματα που δεν θα αρέσουν. Γι' αυτό γίνονται τα φιλικά. Η ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής, μια γροθιά και να δουλεύει ο ένας για τον άλλον. Αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητα και μας το έχουν κάνει ξεκάθαρο οι προπονητές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK