Έβγαλε 12άδα ο Κατσικάρης: Χωρίς Γιάνκοβιτς και Αγραβάνη στο Ευρωμπάσκετ

Με πέντε γκαρντ και χωρίς τους Βλάντο Γιάνκοβιτς - Δημήτρη Αγραβάνη θα πάει η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, καθώς μετά το τέλος του διεθνούς τουρνουά στην Ξάνθη ο Φώτης Κατσικάρης πήρε τις αποφάσεις του για την τελική 12άδα.

Έβγαλε 12άδα ο Κατσικάρης: Χωρίς Γιάνκοβιτς και Αγραβάνη στο Ευρωμπάσκετ
Ελλάδα Ευρωμπάσκετ 12άδα Κατσικάρη

Ο Φώτης Κατσικάρης έλυσε τις απορίες για την τελική 12άδα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, αφού μετά το τρίτο παιχνίδι στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης, το νικηφόρο 80-65 επί της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν θα συνεχίσουν την προετοιμασία.

Ο πρώτος, ο σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού, δεν έπαιξε καθόλου απέναντι στους Ρώσους, ενώ ο δεύτερος, ο ψηλός του Ολυμπιακού, ήταν εκτός 12άδας (μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο). Μετά το τέλος ενημερώθηκαν για την απόφαση του τεχνικού επιτελείου και άπαντες τους ευχαρίστησαν για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη ημέρα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής έκρινε ότι η "επίσημη αγαπημένη" ήρθε η ώρα να δουλέψει πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες και γι' αυτό πήρε την απόφαση να κρατήσει μόνο αυτούς που θα ταξιδέψουν στο Ζάγκρεμπ για το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου. Συνεπώς στο "Ακρόπολις" (27-29 Αυγούστου) η Εθνική θα παρουσιαστεί όπως στο πρώτο επίσημο ματς της με την ΠΓΔΜ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αν υπήρχε ένα δίλημμα ήταν αυτό των πέντε γκαρντ και του ενός επιπλέον παίκτη που μπορεί να παίξει στο 5. Ο Κατσικάρης προτίμησε να έχει μαζί του όλους τους "κοντούς" (Σπανούλης, Καλάθης, Ζήσης, Σλούκας, Μάντζαρης), να πάει με δύο "καθαρά" τριάρια (Παπανικολάου, Περπέρογλου), να έχει μπαλαντέρ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, άλλα δύο 4άρια (Πρίντεζης, Καϊμακόγλου) και να μοιράζει το χρόνο στο "5" μεταξύ του Γιάννη Μπουρούση και του Κώστα Κουφού.

Νωρίτερα από την προετοιμασία της Εθνικής είχαν αποχωρήσει οι Γιάννης Αθηναίου και Ζήσης Σαρικόπουλος.

Η 12άδα της Εθνικής

Νίκος Ζήσης

Γιάννης Μπουρούσης

Βασίλης Σπανούλης

Κώστας Καϊμακόγλου

Γιώργος Πρίντεζης

Νικ Καλάθης

Κώστας Παπανικολάου

Κώστας Σλούκας

Στράτος Περπέρογλου

Κώστας Κουφός

Βαγγέλης Μάντζαρης

Γιάννης Αντετοκούνμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK