Μπουρούσης ο κλέφτης!

Κι όμως! Τα έξι κλεψίματα του Γιάννη Μπουρούση στον αγώνα με τη Λιθουανία δεν είναι ρεκόρ για την Εθνική Ελλάδας σε αγώνα Ευρωμπάσκετ, αλλά ισοφάριση της 2ης καλύτερης επίδοσης της τελευταίας 20ετίας.

Μπουρούσης ο κλέφτης!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με βάση το αρχείο τηςFIBAπου αφορά στις διοργανώσεις από το 1995 και μετά, η καλύτερη επίδοση κλεψιμάτων σε έναν αγώνα Ευρωμπάσκετ για την Εθνική μας ανήκει σε δύο παλαίμαχους πλέον διεθνείς.

Τον Άγγελο Κορωνιό και τον Ευθύμη Ρεντζιά από την ίδια μάλιστα διοργάνωση, του 1997 στην Ισπανία.Ο Κορωνιός είχε κάνει 7 κλεψίματα στο ματς της πρώτης φάσης με τη Ρωσία στη Χιρόνα ενώ ο Ρεντζιάς είχε ισοφαρίσει αυτή την επίδοση στον προημιτελικό με την Πολωνία.

Από εκεί και πέρα 6 κλεψίματα είχε κάνει στον αγώνα πρόκρισης στους 8 κόντρα στο Ισραήλ τα 2005 στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου ο Δημήτρης Διαμαντίδης ενώ 5 κλεψίματα είχε να επιδείξει από το 1995 ο Γιώργος Σιγάλας.

Έτσι λοιπόν τα έξι κλεψίματα του Γιάννη Μπουρούση στον αγώνα με τη Λιθουανία αποτελούν ισοφάριση της 2ης καλύτερης επίδοσης της τελευταίας 20ετίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK