Πέπου Ερνάντεθ στο Contra.gr: "Η Ισπανία είναι φαβορί αλλά στηρίζεται σε 7 παίκτες"

O Πέπου Ερνάντεθ είναι ο άνθρωπος επί των ημερών του οποίου άρχισε η μεγάλη αιχμαλωσία της Εθνικής στα παιχνίδια κόντρα στην Ισπανία. Εκλέκτορας της "φούριας ρόχα" το 2006 μάς πλήγωσε βαθιά στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας από το οποίο έκτοτε μετράμε μόλις μία νίκη.

Πέπου Ερνάντεθ στο Contra.gr: "Η Ισπανία είναι φαβορί αλλά στηρίζεται σε 7 παίκτες"

Ο Ισπανός κόουτς, Πέπου Ερνάντεθ βρίσκεται στη Λιλ εκτελώντας χρέη τηλεοπτικού σχολιαστή και δεν αρνήθηκε να κάνει για λογαριασμό του Contra.gr μία μικρή ανάλυση του επικείμενου προημιτελικού.

Αρχικά τόνισε: "H δική μας Ισπανία εκείνη την εποχή είχε πιο μεγάλο ροτέισον, χρησιμοποιούσαμε και τους 12 παίκτες μας που μπορούσαν να δώσουν λύσεις και με την τεχνική τους και μέσα από την τακτική. Η εφετινή Ισπανία πάει σε ροτέισον 7 παικτών και αυτός όπως καταλαβαίνετε αλλάζει τα πράγματα κατά πολύ".

Για τον προημιτελικό της Τρίτης, αν και εφόσον προκύψει, τόνισε: "Κοιτάξτε θα ένα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερο παιχνίδι θα έλεγα. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που παίζει με μεγάλη ένταση αλλά επίσης και με εξυπνάδα. Διαθέτει μεγάλο βάθος στον πάγκο της. Η προσπάθεια που κάνει στην άμυνα είναι πολύ σοβαρή και πάντα πρόκειται για συγκρότημα που βγάζει το δικό του στιλ μέσα στο παρκέ. Εχει επίσης ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ξέρει να παίζει κόντρα στην Ισπανία. Η δική μας ομάδα από την πλευρά της νομίζω ότι πρέπει να τρέξει. Η Ισπανία παραμένει φαβορί".

Κληθείς, τέλος, να δώσει προγνωστικά για την κατάκτηση του χρυσού τόνισε: "Η Γαλλία έχει μία πραγματικά σπουδαία ομάδα και παίζει μέσα στο σπίτι της. Δικαίως έχει τον τίτλο του φαβορί αυτού του τουρνουά τον οποίο όμως πρέπει να επαληθεύσει στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK