Το πλάνο του Μίσσα με τον Σβεντ και το τσιπάκι που άλλαξε η Εθνική

Μία ημέρα πριν τον "τελικό" της Εθνικής με τη Ρωσία για τους "8" του Ευρωμπάσκετ ο Κώστας Μίσσας ανέλυσε τις σκέψεις του για το ματς, ενώ οι Μπόγρης και Παπανικολάου μίλησαν για αλλαγή της ομάδας προς το καλύτερο και "ευκαιρία να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων" (VIDEOS).

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΜΠΟΓΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΣΣΑΣ / (EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΜΠΟΓΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΣΣΑΣ / (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Εθνική ομάδα, μία ημέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη για τους "8" του Ευρωμπάσκετ. Το παρών έδωσε ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Μίσσας, καθώς και οι Γιώργος Μπόγρης και Κώστας Παπανικολάου.

ΜΙΣΣΑΣ: "ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΒΕΝΤ"

Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τα πλάνα του στην αναμέτρηση, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στο αστέρι των Ρώσων, Αλεξέι Σβεντ: "Πρέπει να τους αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και να χτυπάμε στη δεύτερη και την τρίτη γραμμή της άμυνας τους. Δεν πρέπει να τους δώσουμε με τίποτα ρυθμό. Ο Σβεντ πρέπει να αποκοπεί από τους υπόλοιπους. Πρέπει να προσέξουμε τα χαμηλά σχήματα που διαλέγουν. Το θέλω είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το έχουμε.

Χρειαζόμαστε λογική και την έχουμε. Χρειάζεται και υπομονή δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια στη κυριαρχία. Να εκνευρίσουμε τον Σβεντ, να μην εμπλακεί πολύ με την μπάλα.

Πάμε βήμα-βήμα, όταν μίλησα για μετάλλιο υπήρχε ο Γιάννης, τώρα δεν υπάρχει. Α ναθεωρήσαμε πράγματα στο παιχνίδι μας. μιλήσαμε με τα παιδιά, θελήσαμε να σεβαστούμε τους εαυτούς μας. Το κλίμα δεν ήταν ποτέ στραβό, αλλά βελτιώθηκε η ψυχολογία πάνω από όλα".

ΜΠΟΓΡΗΣ: "ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ"

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε για το κλίμα που άλλαξε στην Εθνική μετά το ματς με τη Λιθουανία: "Aλλάξαμε το τσιπάκι. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι το παιχνίδι με τη Λιθουανία ήταν χωρίς αύριο.

Την Λιθουανία την σταματήσαμε, την Ρωσία μπορούμε να την παίξουμε και έχουμε την ευκαιρία μας μετά από πολλά χρόνια".

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ"

Στα ίδια πλαίσια με τον συμπαίκτη του κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου που ανέφερε: "Tο μομέντουμ είναι καλό μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας, ούτε μπορώ να πω ότι θα νικήσουμε εύκολα.

Σκληρή η Ρωσία, αλλά έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στη ζώνη των μεταλλίων. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Χαιρόμαστε για τον Σλούκα. Μαζί με τον Καλάθι μας έχουν ανεβάσει ένα επίπεδο και ίσως να λέμε και λίγο !"

\

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK