Ζήσης: "Το τουρνουά ξεκινάει στη Λιλ"

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τη νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας, σχολίασε το σχήμα με τα τρία γκαρντ, τα διασταυρώματα στους "16", ενώ τόνισε πως οι διεθνείς γνωρίζουν τα λάθη που έγιναν την περυσινή χρονιά στο Μουντομπάσκετ.

Ζήσης: "Το τουρνουά ξεκινάει στη Λιλ"
INTIME SPORTS

Η Ελλάδα νίκησε 83-72 τη Σλοβενία και "κλείδωσε" και μαθηματικά την κορυφή του 3ου ομίλου. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αρχηγός της Εθνικής, Νίκος Ζήσης μίλησε στην κάμερα του ΟΤΕ TV και ανέφερε αρχικά:

"Θέλω να μιλήσω για την ομάδα. Κάναμε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Οι Σλοβένοι αντέδρασαν, έβαλαν τα μακρινά σουτ και μας δημιούργησαν πρόβλημα. Μπήκε και ο κόσμος στο παιχνίδι. Όταν η διαφορά πήγε στους 2 είχαμε την ωριμότητα και τη ψυχραιμία που έπρεπε, κάναμε σωστές επιλογές και ελέγξαμε το παιχνίδι και πάλι", και συμπλήρωσε για το ματς με τη Σλοβενία:

"Χάσαμε κάποιες άμυνες. Ο Ντράγκιτς και ο Μπλάζιτς και κάποια τρελά σουτ που βάζουν σε κάνουν να διστάζεις λίγο. Μας δημιούργησαν πρόβλημα. Ο Καλάθης έπαιξε καταπληκτικές άμυνες. Στην επίθεση με τον Βασίλη και κάποια σουτ απ' έξω καταφέραμε να μην τους αισθανθούμε πέρα από 2-3 λεπτά στο τέταρτο δεκάλεπτο".

Για το σχήμα με τα τρία γκαρντ, υποστήριξε: "Είδαμε ότι μπορούμε να παίξουμε με τρία γκαρντ. Ο Αντετοκούνμπο είχε κάποια γρήγορα φάουλ. Κι αυτός έπαιξε καλές άμυνες. Με τα τρία γκαρντ έχουμε παίκτες που δημιουργούν και απειλούν. Ίσως με τους Γάλλους να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σχήμα. Έχουμε πολλές ξεχωριστές φιγούρες για να δοκιμάζουμε σχήματα".

Όταν κλήθηκε να κάνει μια σύγκριση με το περσινό 5-0 του Μουντομπάσκετ και το... στραπάτσο στους "16", είπε: "Έχει συζητηθεί το τι λάθος έγινε πέρυσι. Φέτος έχουμε πιο έμπειρη ομάδα και ξέρουμε τι έγινε πέρυσι. Και πέρυσι όμως ξέραμε ότι οι Σέρβοι θα έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Δυστυχώς ήμασταν μαλθακοί, δεν είχαμε ενέργεια και οι Σέρβοι έβαζαν το ένα σουτ μετά το άλλο. Μοιάζει η φετινή κατάσταση με την περσινή. Αλλά είχαμε πει φεύγοντας από την Αθήνα πως το τουρνουά ξεκινάει στη Λιλ. Η ομάδα έχει πιο διακριτούς ρόλους σε σχέση με τον Αύγουστο".

Στο τέλος υπογράμμισε για τα διασταυρώματα: "Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια δεν παρακολουθώ τα διασταυρώματα όσο παλαιότερα. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος πρέπει να είμαστε εκεί για 40 λεπτά. Έχουμε να κερδίσουμε νοκ άουτ έξι χρόνια. Θα έχουμε το βάρος και την πίεση του φαβορί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, που είμαστε και να παίξουμε όλοι για έναν και ένας για όλους".

Διαβάστε ακόμα:

Σπανούλης: "Περηφάνια και τιμή για το εθνόσημο"

Πρίντεζης: "Δεν υπάρχει προτίμηση σε αντίπαλο"

Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16

Ελλάδα - Σλοβενία 83-72

News 24/7

24MEDIA NETWORK