Ζήσης: "Δεν αλλάζει ο στόχος μας"

Η σπουδαία νίκη επί της Σλοβενίας, που φέρνει με το... ενάμισι πόδι την εθνική στην 8άδα του Ευρωμπάσκετ, δεν κάνει τους Έλληνες διεθνείς να πετούν στα σύννεφα.

Ζήσης: "Δεν αλλάζει ο στόχος μας"

Με δηλώσεις του μετά το εναρκτήριο ματς της β' φάσης, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για την επιτυχία της Πέμπτης (08/09), τη Ρωσία και την ευεργετική "σφαλιάρα" από την Π.Γ.Δ.Μ.

"Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, η οποία όμως δεν μας δίνει τίποτα και πρέπει να παραμένουμε προσγειωμένοι. Σε κάποιο σημείο του αγώνα βγήκαμε εκτός ρυθμού και χάθηκαν κάποια ριμπάουντ, αλλά στο τέλος βάλαμε τα σουτ και πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ.

Και προσέθεσε: "Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι η ομάδα είναι νεανική, βλέπουμε όμως ότι όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται πλήρως σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο. Πρωταρχικός στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Κάουνας και από 'κει και πέρα να εξασφαλίσουμε θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά. Αυτό δεν αλλάζει..."

Για το στραπάτσο από την Π.Γ.Δ.Μ. και την επόμενη πρόκληση που ακούει στο όνομα Ρωσία, ο Ζήσης τόνισε: "Ό,τι έγινε, έγινε. Ίσως το χρειαζόμασταν γιατί καταλάβαμε ότι αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν κυνηγήσουμε τα ριμπάουντ και κάθε φάση, θα έχουμε πρόβλημα. Μπροστά μας έχουμε ένα ματς με μία αντίπαλο που παραδοσιακά μας δυσκολεύει, τη Ρωσία, η οποία διαθέτει καταπληκτική άμυνα και δεν σε αφήνει να βάλεις πολλά καλάθια μέσα από το "μπλε". Διαθέτει τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια, ενώ φέτος έχει και τον Κιριλένκο".

Ζήσης: "Δεν αλλάζει ο στόχος μας"

Μαυροειδής: "Να καλύψουμε τα κενά διαστήματα"

Βελτιωμένη σε σχέση με τα παιχνίδια του πρώτου γύρου και ειδικά εκείνο κόντρα στην Π.Γ.Δ.Μ εμφανίστηκε η εθνική ομάδα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νικηφόρο ξεκίνημα της β' φάσης κόντρα στη Σλοβενία και στην ηγετική παρουσία των Αντώνη Φώτση, Νίκου Ζήση και Γιάννη Μπουρούση.

"Κολλήσαμε σε κάποιο σημείο έχοντας εμφανέστατο πρόβλημα στη ζώνη. Ο προπονητής με πέρασε στο ματς για να δώσω ενέργεια και να πάρω κάποια ριμπάουντ επειδή ήμουν φρέσκος. Πιστεύω πως βοήθησα όσο μπορούσα. Αυτό που θέλω να πω ότι όποιο παιδί και να μπει στο ματς, θα δώσει ό,τι έχει για την ομάδα. Έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όμως θέλουμε να καλύψουμε κάποια κενά διαστήματα".

Αναφερόμενος στις "παλιοσειρές" της ομάδας, ο άσος της Μπιλμπάο είπε: "Ο Αντώνης, ο Νίκος κι ο Γιάννης είναι μεγάλης ποιότητας παίκτες και τραβούν κι εμάς τους υπόλοιπους. Και οι νέοι όμως έχουν αντεπεξέλθει με εξαίρεση το ματς με τα Σκόπια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK