Κάθε... πρόπερσι και καλύτερα: "Σωσίβιο" για την ΕΡΤ το Ελλάδα-Ρωσία

Πόσοι Έλληνες είδαν τους αγώνες της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και ποια η σύγκριση με τα προ διετίας νούμερα.

Κάθε... πρόπερσι και καλύτερα: "Σωσίβιο" για την ΕΡΤ το Ελλάδα-Ρωσία

Με ποσοστά τηλεθέασης πάνω από το 30%, αλλά και πάλι χειρότερα από αυτά του Ευρωμπάσκετ του 2015, ολοκληρώθηκε για την ΕΡΤ το Ευρωμπάσκετ που έλαβε χώρα σε Φινλανδία (για τα εθνικά χρώματα) και Τουρκία.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση μετά από έξι χρόνια, αφού το τελευταίο Ευρωμπάσκετ που είχε μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ ήταν αυτό του 2011 στη Λιθουανία.

Η διοργάνωση τόσο του 2013 (Σλοβενία) όσο και του 2015 (Κροατία-Γαλλία) είχαν μεταδοθεί από τον ΑΝΤ-1 (όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014), αλλά παράλληλα και από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote Sport.

Εφέτος η ΕΡΤ έπαιξε μπάλα… μόνη της αλλά τα νούμερα τηλεθέασης και σε μέσο όρο και ανά αγώνα με εξαίρεση το Ελλάδα-Ρωσία για τα προημιτελικά ήταν χαμηλότερα από αυτά του 2013.

Η μέση τηλεθέαση εφέτος ήταν 31,4% στα επτά ματς της Εθνικής, ενώ η αντίστοιχη του 2015 ήταν 33,3%. Το φετινό ποσοστό, δε, διασώθηκε από τα πολύ καλά νούμερα του Ελλάδα-Ρωσία, στο οποίο η μέση τηλεθέαση ήταν 42,6%, ψηλότερα από το 40,6 του αντίστοιχου προημιτελικού του 2015 με αντίπαλο την Ισπανία.

Πάντως, τα έξι από τα επτά ματς της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ είχαν τηλεθέαση κατά πολύ μικρότερη του 2ου καλύτερου του 2015 (Ελλάδα-Βέλγιο στο 37,9%) σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μετρήσεις τηλεθέασης.

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Κάθε... πρόπερσι και καλύτερα: "Σωσίβιο" για την ΕΡΤ το Ελλάδα-Ρωσία

News 24/7

24MEDIA NETWORK