Κατσικάρης: "Είμαι ικανοποιημένος"

Ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε ικανοποιημένος για την εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στην Τουρκία.

Κατσικάρης: "Είμαι ικανοποιημένος"
Κατσικάρης Ελλάδα Εθνική μπάσκετ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν ένα παιχνίδι που βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί έγινε σε συνθήκες επίσημου παιχνιδιού, με πίεση. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία διαφορετική Τουρκία με πίεση στην άμυνα που σε αναγκάζει σε λίγες κατοχές, αλλά ανταποκριθήκαμε και γι’ αυτό είμαι ικανοποιημένος, γιατί τα καταφέραμε σε ένα ματς με κλειστό ρυθμό και χαμηλό σκορ. Πιέσαμε στην άμυνα στο δεύτερη ημίχρονο, ενώ είχαμε και το μαγικό πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεν νομίζω πως αντικατόπτριζε τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Πιέσαμε σε κάθε μπάλα χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω πως όσοι παρακολουθούν μπάσκετ, ξέρουν πως η άμυνα είναι που θα σε φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέσα από την άμυνα αρχίζουν οι συνεργασίες και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Δείξαμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Σε αυτό το κομμάτι θέλαμε να δέσουμε την ομάδα στην προετοιμασία. Το πιστεύω ότι τα σουτ θα μπουν όταν πρέπει. Σήμερα, αναγκάσαμε τον αντίπαλο σε χαμηλά ποσοστά, αλλά δεν βιάσαμε και εμείς από την πλευρά μας το τρίποντο. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε καταστάσεις με τους ψηλούς. Κάναμε λάθη, αλλά είναι από αυτά που διορθώνονται».

News 24/7

24MEDIA NETWORK