Κραυγή απόγνωσης από τους μπασκεμπολίστες

Αγαπούν να βρίσκονται στο παρκέ και να παίζουν. Τους γεμίζει. Παρόλα αυτά θέλουν πρώτα απ' όλα να είναι υγιείς και να το απολαμβάνουν. Γι' αυτό και όλοι τους δηλώνουν υπέρμαχοι της έξτρα θερινής ξεκούρασης που προβλέπει το νέο καλεντάρι της FIBA.

Κραυγή απόγνωσης από τους μπασκεμπολίστες

Αφήστε μας να ξεκουραστούμε! Το μήνυμα αυτό έστειλαν μέσω δηλώσεών τους διεθνείς των εθνικών ομάδων που έλαβαν μέρος στο τουρνουά "Ακρόπολις", με αφορμή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα για το περιβόητο "καλεντάρι".

Οι παίκτες ζητούν ξεκάθαρα λιγότερες ημέρες προετοιμασίας (μάξιμουμ 28 ανά διοργάνωση) με τις εθνικές ομάδες, αλλά και να έχουν τουλάχιστον ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν να προστεθούν στο προ ημερών του Κώστα Σλούκα και του Κώστα Παπανικολάου.

Τορνίκε Σενγκέλια (Γεωργία): Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Όλοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα.

Βίκτορ Σανικίτζε (Γεωργία): Είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Οταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση.

Ντάνιελ Χάκετ (Ιταλία): Είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό.

Τζίτζι Ντατόμε (Ιταλία): Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελευθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει, διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες.

Στέφαν Γιόβιτς (Σερβία): Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Όλοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK