Μάντζαρης στο Contra.gr: "Μπορούμε ένα νέο Βελιγράδι"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναπολεί το θρίαμβο του Βελιγραδίου και πιστεύει ότι η Εθνική έχει το ταλέντο να πετύχει κάτι ανάλογα μεγάλο στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Μπορούμε ένα νέο Βελιγράδι"

Τα όνειρα δεν κοστίζουν ούτε απαγορεύονται και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr, δεν έκρυψε ότι θα ήθελε πολύ η Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ να ζήσει ξανά ένα νέο Βελιγράδι δέκα χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη στο Contra.gr

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θρίαμβο στο Βελιγράδι. Μήπως ήρθε ο καιρός να ζήσουμε κάτι ανάλογο;

Μακάρι να γίνει κάτι αντίστοιχο με τότε. Το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου. Πιστεύω μάλιστα ότι μπορεί να γίνει. Είναι βέβαια θέμα συγκυριών, να βρεθείς στην καλή κατάσταση, στην καλή ημέρα σ' ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Το Πάνω απ' όλα όμως είναι να διατηρηθούμε άπαντες υγιείς μέχρι τέλους γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε κάτι θετικό.

Οπότε και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μακριά;

Δεν είναι καθόλου κοντά. Αντίθετα είναι πολύ μακριά ακόμα...

Ποιος δηλαδή είναι οι προσδοκίες από την ομάδα, σύμφωνα και με το ταλέντο που διαθέτει;

Ας περάσουμε πρώτα τον όμιλο και μετά βλέπουμε. Δεν κρύβουμε, το λένε όλοι, πως στόχος στο Ευρωμπάσκετ είναι η πρώτη εξάδα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς. Μετά τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Μάντζαρης στο Contra.gr: "Μπορούμε ένα νέο Βελιγράδι"

Ακόμη κι από πέρυσι πάντως που η Εθνική δεν πέτυχε τους στόχους της κάτι έμεινε...

Προσωπικά εγώ θέλω να κρατήσω το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα. Παρά το κακό φινάλε και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στο νοκ άουτ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, φαινόταν από την αρχή και μέχρι το τέλος της διοργάνωσης ότι είμαστε μια ομάδα, ότι είμαστε ένα σύνολο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το αποτέλεσμα βέβαια έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Κάναμε καλή δουλειά και πέρυσι, αλλά αυτό που μάθαμε και πρέπει να διορθώσουμε είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζεις μετά την πρώτη φάση, ακόμη κι αν προκριθείς χωρίς ήττα, γιατί όπως είδαμε το θέμα είναι τι θα γίνει στα νοκ άουτ. Γιατί μπορείς να βγεις τέταρτος όπως η Σερβία και να φτάσεις τελικό και να τερματίσεις πρώτος όπως εμείς και να μην φτάσεις ούτε στους οκτώ. Οπότε αυτό δεν λέει τίποτα. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε.

Το ότι η προετοιμασία θα είναι σύντομη πώς το αντιμετωπίζετε;

Προσωπική μιλώντας, παρόλο που ξεκουραστήκαμε παραπάνω, θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποβάλλουμε από πάνω μας το... καλοκαίρι και την "καθιστική ζωή". Είμαστε όμως επαγγελματίες και ο καθένας ξεχωριστά είναι σίγουρο ότι πρόσεχε τον εαυτό του και όλοι έχουν κάνει τα προγράμματα τους. Είχαμε μάλιστα επικοινωνία με τον κόουτς στην οποία μάς είχε πει ότι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε απευθείας στο παρκέ. Αυτό θα έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς εσύ. Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK