Η Σερβία έκανε αυτό που δεν κατάφερε η Εθνική

Οι "πλάβι" είχαν τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, δεν άφησαν την Ιταλία να προβάλει αξιώσεις και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ με απώτερο στόχο την κορυφή.

Η Σερβία έκανε αυτό που δεν κατάφερε η Εθνική

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Με τον τρόπο που νίκησε την Ιταλία στο τελευταίο προημιτελικό (83-67) του Ευρωμπάσκετ, η Σερβία έδειξε στην Εθνική ομάδα πως θα έπρεπε να γίνει η δουλειά λίγες ώρες νωρίτερα. Αντιμέτωπη με τη Ρωσία η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον ημιτελικό της Παρασκευής.

H Σερβία σε συνολική αξία παικτών αποκλείεται να βρίσκεται πιο πάνω από τη δική μας Εθνική, ειδικά χωρίς τον Τεόντοσιτς. Και όμως, αποδείχθηκε και πάλι συνεπής στο ραντεβού της με τη ζώνη των μεταλλίων.

Σε αντίθεση με τη δική μας Εθνική, οι Σέρβοι δεν άφησαν τα χαλινάρια του ματς από τα χέρια τους μέχρι το τέλος κόντρα έτσι και αλλιώς σε μία ομάδα που τα περιμένει όλα από δύο παίκτες (Ντατόμε, Μπελινέλι).

Προηγήθηκαν, συνέχισαν να προηγούνται, ο Τζόρτζεβιτς έδωσε σημαντικές ανάσες στους βασικούς και έτσι προς το τέλος η φρεσκάδα διατηρήθηκε. Και τέλος πάντων, όταν οι Ιταλοί μείωσαν στους 9, ο Μπογκντάνοβιτς ήταν εκεί για να δώσει τη χαριστική βολή με πέντε συνεχόμενους πόντους.

Στο φινάλε πως να νικήσει η έρμη η Ιταλία με ούτε τα μισά ριμπάουντ από την αντίπαλό της;

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-44, 48-59, 67-83

Ιταλία: Χάκετ 5(1), Μπελινέλι 18(2/11τρ), Αραντόρι 4, Φιλόι 3(1), Μπίλιγκα 4, Μέλι 7(1), Κούζιν 2, Άμπας, Μπάλντι Ρόσι, Μπερνς 9(1), Ντατόμε 15(2)

Σερβία: Μάτσβαν 13(1τρ, 6ρ), Μπογκντάνοβιτς 22(1/9τρ, 6ρ), Λούτσιτς 11(1), Μιλοσάβλιεβιτς 10(6ρ), Μπίρτσεβιτς, Στίματς, Μίτσιτς 2, Γκούντουριτς, Γιόβιτς 6(5ασ), Κούζμιτς 9(7ρ), Μαριάνοβιτς 10(7ρ)

AP Photo/Thanassis Stavrakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK