ΠΓΔΜ-Λιθουανία 67-65

Τρελαίνει κόσμο στο Ευρωμπάσκετ η ΠΓΔΜ. Καθοδηγούμενη από ένα εκπληκτικό ΜακΚάλεμπ και με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Ιλιέφσκι, οι Σκοπιανοί νίκησαν 67-65 την οικοδέσποινα Λιθουανία και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

ΠΓΔΜ-Λιθουανία 67-65

Η ομάδα της ΠΓΔΜ αξίζει τον αθλητικό σεβασμό μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προτού αρχίσετε το ανάθεμα, σκεφτείτε λίγο (αν το παρακολουθήσατε) πως πήγε ο ημιτελικός με τους γηπεδούχους Λιθουανούς.

Οι Σκοπιανοί είχαν εξαιρετική τακτική και με τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ έκοψαν μαχαίρι το λιθουανικό αιφνιδιασμό. Μαχαίρι όμως. Οταν η Λιθουανία ξέφυγε λίγο (29-21 με τον ΜακΚάλεμπ στον πάγκο) επέστρεψαν αμέσως, δεν άφησαν το ρυθμό να τους ξεφύγει και έκλεισαν το ημίχρονο στο -4.

Οταν ο ΜακΚάλεμπ χρειάστηκε εκ νέου ανάσες, εμφανίστηκε ο Στογιανόφσκι ο οποίος με τα πέντε στα πέντε τρίποντά του όχι μόνο κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι αλλά έσπασε τα νεύρα των αντιπάλων του. Και όταν πια, με το γκολ-φάουλ του Γιανκούνας, οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά με 65-61, άρχισαν τα μπασκετικά θαύματα και τα μπασκετικά παράδοξα.

Στα θαύματα συγκαταλέγονται τα εκπληκτικά ντράιβ του ΜακΚάλεμπ και το φοβερό τρίποντο του Ιλιέφσκι που διαμόρφωσε το 66-65 στα 11 δευτερόλεπτα.Στα παράδοξα; Οι απίστευτες γκάφες των Λιθουανών. Λάθος ο Γιασικεβίτσιους, λάθος πάσα μετά από άστοχο ντράιβ του ΜακΚάλεμπ ο Σονγκάιλα, παρόλιγον κλέψιμο των Σκοπιανών μετά το 66-65. Το τέλος της ιλαροτραγωδίας των γηπεδούχων υπέγραψε ο Γιασάιτις με το άστοχο σουτ στα τέσσερα δευτερόλεπτα. Η ΠΓΔΜ πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη αθλητική επιτυχία της βραχύβιας ιστορίας της.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 30-34, 49-52, 67-65.

ΠΓΔΜ: Ιλιέφσκι 12(2), Σοκόλοφ, ΜακΚάλεμπ 23(1), Στογιανόφσκι 15(5), Άντιτς 8(1), Τσεκόφσκι 2, Σαμαρτζίσκι 7.

Λιθουανία: Καουκένας 6, Καλνιέτις 9(1), Πότσιους 2, Γιανκούνας 4, Σονγκάιλα 12, Γιασάιτις 9(1), Βαλαντσιούνας 3, Λαβρίνοβιτς, Γιασικεβίτσιους 7, Γιαβτόκας 13.

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK