Ρωσία - Σερβία 77-67

Η Ρωσία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας επικρατώντας με 77-67 της Σερβίας. Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς αντίπαλος της Ελλάδας (16/09, 15:00) για τις θέσεις 5-8.

Ρωσία - Σερβία 77-67

Ετσι κρίθηκε:

Η ρωσική ομάδα έδειξε τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν 7 διαδοχικούς πόντους από τον Τεόντοσιτς, δεν πτοήθηκαν αφού κατάφεραν να εξουδετερώσουν το άλλο υπερ-όπλο των Σέρβων, τον Νέναντ Κρστιτς.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εμφανίστηκε πολύ διαβασμένος απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς και η Ρωσία απέκτησε προβάδισμα στο σκορ το οποίο δεν έχασε σε καμία περίπτωση. Η διαφορά των 7 πόντων στο ημίχρονο (34-27) μάλλον θα πρέπει να ικανοποιεί τους Σέρβους οι οποίοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην άμυνα των Ρώσων.

Άπαντες περίμεναν την αντίδραση των Σέρβων και αυτή ήρθε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Η άμυνα "έσφιξε", οι Ρώσοι άρχισαν να... πελαγώνουν στις επιθέσεις τους και η ενεργοποίηση του Κρστιτς έφεραν τη Σερβία σε απόσταση βολής. Όμως, η έλλειψη καθαρού μυαλού, σε αρκετές περιπτώσεις,από τον Μίλος Τεόντοσιτς (9λ.) και τους συμπαίκτες του, δεν επέτρεψε στην ομάδα τους να περάσει μπροστά, ούτε καν να ισοφαρίσει το σκορ.

Οι Ρώσοι συντηρούσαν μία διαφορά μεταξύ 3-7 πόντων με άνεση, αφού ο Μπλατ έβγαλε... επιθετικό λαγό από το καπέλο, ονόματι Βοροντσέβιτς. Αυτός, μαζί με τον Σβεντ και τον Κιριλένκο κράτησαν την ομάδα τους στα δύσκολα και την οδήγησαν σε μία σπουδαία νίκη-πρόκριση.

Σταρ:

Η Ρωσία είναι ο ορισμός της ομάδας και αυτό οφείλεται σε έναν άνθρωπο: τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Αμερικανο-ισραηλινός τεχνικός εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένος σε όποιο ερώτημα κι αν του έθεσε από την άλλη πλευρά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Απογοήτευση:

Δεν υπήρξε κάτι στον αγώνα που να προκαλέσει απογοήτευση.

Σχόλιο:

Από αυτό το ζευγάρι προκρίθηκε η πιο συγκεντρωμένη, η πιο διαβασμένη και η πιο πλήρης ομάδα. Η Ρωσία είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και γιατί όχι, να ρίξει στο καναβάτσο τη σπουδαία, Ισπανία. Ιδωμεν...

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 34-27, 54-48, 77-67

Ρωσία: Βοροντσέβιτς 11 (1), Μοζγκόφ 8, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 9, Σβεντ 10 (5ασ.), Κριάπα 11 (3), Αντόνοφ, Μόνια 5 (1), Πονκρασόφ 5 (1), Κιριλένκο 14 (11ρ., 6ασ., 4κλ)

Σερβία: Τεόντοσιτς 20 (2/10τρ., 3ασ., 9λ.), Μπιέλιτσα 5 (1), Μάρκοβιτς 2, Σαβάνοβιτς 9 (1), Κέσελ 6 (2τρ., 5ρ.), Κρστιτς 13, Πέροβιτς 7, Μάτσβαν 5 (1)

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK