Το μυστικό του Σκαριόλο που αποκάλυψε ο Κλαβέρ: Η μέθοδος με τις ταινίες

O Βίκτορ Κλαβέρ, πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, αποκάλυψε ένα από τα προπονητικά μυστικά του Σέρτζιο Σκαριόλο.

Το μυστικό του Σκαριόλο που αποκάλυψε ο Κλαβέρ: Η μέθοδος με τις ταινίες

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο thessports.gr

Στις δηλώσεις του o Σκαριόλο χρησιμοποιεί περιστατικά και καταστάσεις από ταινίες. Αυτή η τακτική αρέσει στον Tύπο, σε σας μεγιστοποιεί την παράμετρο «κίνητρο»;

"Εμένα μου αρέσει αυτή η μέθοδος. Ίσως όχι τόσο να μας διηγείται περιστατικά, αλλά αυτό που κάνει είναι πολύ αποτελεσματικό. Την παραμονή του ημιτελικού έστειλε στα κινητά μας απόσπασμα από την ταινία «Το κυνήγι της ευτυχίας» με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ και την παραμονή του τελικού απόσπασμα από την ταινία «Million Dollar Baby» με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ.

Πως παρουσίασε την Εθνική Ελλάδας ο κόουτς πριν το μεταξύ μας παιχνίδι;

Ξέραμε ότι ο Σπανούλης αναλάμβανε πολύ παιχνίδι, όπως κάνει και στον Ολυμπιακό. Ετοιμάσαμε, λοιπόν, την άμυνά μας σε επιθέσεις δύο εναντίον δύο από το κέντρο(κεντρικό πικ εν ρολ) κι αυτό μας βοήθησε να φανούμε δυνατοί από την αρχή του αγώνα. Επίσης θεωρώ ότι αμυνθήκαμε καλά από την αρχή απέναντι στους Κουφό και Μπουρούση, με αποτέλεσμα οι δύο σέντερ να μην προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο σημείο του αγώνα εναντίον της Ελλάδας;

Θεωρώ ότι το «κλειδί» ήταν η άμυνά μας στις καταστάσεις δύο εναντίον δύο, γιατί η Ελλάδα βασίζει το παιχνίδι της πάνω σε αυτό το σημείο. Εμείς είχαμε πολύ καλές περιστροφές με τους κοντούς μας και όσοι αμύνθηκαν στον Σπανούλη βγήκαν πάνω του πολύ επιθετικά και γι αυτό δεν μπόρεσε να κάνει καλό ματς.

Πηγή: thessports.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK