Όχι πανηγυρισμοί, αλλά προβληματισμός

Ο Σωτήρης Γεωργίου ψάχνει το λόγο που πρέπει να πανηγυρίσουμε τη νίκη κόντρα στην Πολωνία και ζητάει άμεσα προσγείωση, αφού και κόντρα στους Πολωνούς έκαναν την εμφάνιση τους οι... ενοχλητικές αδυναμίες. Τα ερωτήματα που θέλει είναι προς... προβληματισμό.

Όχι πανηγυρισμοί, αλλά προβληματισμός

Δεν μου προκαλεί πλέον τίποτα εντύπωση. Ούτε οι δημοσιογραφικές, προπονητικές, μπασκετικές αναλύσεις, αλλά ούτε και τα περίφημα social media. Ακόμα και η ίδια η Εθνική ομάδα σε ατομικό επίπεδο κρίνεται οπαδικά από πολλούς, με βάση του που παίζει ο καθένας. Έτσι φτάσαμε να κερδίζουμε την Πολωνία και να νομίζει κανείς ότι είμαστε η Ισλανδία και γράψαμε ιστορία ή ότι αντίπαλός μας ήταν η ποδοσφαιρική παλιά μεγάλη Πολωνία, του Μπόνιεκ και του Λάτο! Σαφώς η αλήθεια και η λογική είναι αλλού.

ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ;

Τελικά σκοτώσαμε το θηρίο; Μια ομάδα που όλοι οι παίκτες κοστίζουν όσο ο Σλούκας πάνω κάτω. Μια ομάδα που έπαιξε χωρίς τον ΝΒΑερ Γκόρτατ, που θα μας είχε βάλει για πλάκα 25 πόντους. Μια ομάδα που έπαιζε χωρίς τον Σλότερ. Και μην ακούσω πως είχαμε ελλείψεις. Ναι, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Αυτοί έχουν 2-3 παίκτες και εμείς καυχιόμαστε για το βάθος μας και ο τελευταίος μας έχει και μια 300ρούμπα συμβόλαιο! Σε ομάδα Ευρωλίγκας. Άρα ατυχής η σύγκριση απουσιών. Οκ, η Πολωνία πάλεψε για το μπαμ με την Γαλλία και έχασε με αυτοκτονία από την Φινλανδία, αλλά έσκασε κιόλας και φάνηκε αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ

Να πανηγυρίζουμε επειδή αυτό το ματς ήταν ντέρμπι στο 30'; Να πανηγυρίζουμε που μπήκαμε σε παιχνίδι που έπρεπε να είσαι με το μαχαίρι στα δόντια, σαν να πηγαίνουμε βόλτα στην λίμνη και φάγαμε 29 πόντους στο δεκάλεπτο, λες και είχαμε αντίπαλο τον Γκασόλ και τον Νοβίτσκι; Να πανηγυρίζουμε που λόγω Πανσελήνου ότι σουτάραμε έμπαινε μέσα και κάναμε το καλύτερό μας επιθετικά παιχνίδι στο τρίποντο εδώ και 10 χρόνια; Και που στην άμυνα μας τρυπούσαν λες και ήμασταν ελβετικό τυρί; Ας προσγειωθούμε.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Μόνο την νίκη κρατάω εγώ και μπροστά μας είναι η πρόκληση. Η ομάδα μας έχει την ευκαιρία να δείξει ότι δεν είναι αποτυχημένη με ένα μεγάλο παιχνίδι στο δύσκολο χιαστί, το χειρότερο δυνατό, με την Λιθουανία. Που δεν τρομάζει, καθώς έχασε και από την Γεωργία αλλά είναι καλύτερη από εμάς με βάση την εικόνα της. Και που όμως έχουμε τις ελπίδες μας μιας και χρωστάμε ένα μεγάλο παιχνίδι με μεγάλο αντίπαλο.

Άλλωστε δεν υπάρχουν ομάδες ακτύπητες πλην ίσως της Ισπανίας. Δεν μου άρεσε και η διαχείριση του Μίσσα, με την έννοια ότι έπαιξαν οι θεωρητικά βασικοί 30 και 35'. Γιατί; Οι άλλοι στο λούκινγκ; Δεν είναι καλοί; Λάθος του Μίσσα.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ;

Την έπεσαν στον Θανάση Αντετοκούνμπο στα social media μιας και παίζει στον Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι που τον έκραξαν ήταν επειδή απάντησε ο Παπαπέτρου, που παίζει στον Ολυμπιακό και βγήκαν οι φανατικοί οπαδοί να τον κράξουν. Αν και τελικά μάλλον έκανε καλό, καθώς ξύπνησε τον εγωισμό των παικτών.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Μίσσας σωστά πήγε το ματς στην περιφέρεια, αλλά η ομάδα δεν ήταν συγκεντρωμένη στην αρχή, αφού έφαγε 29 πόντους στο δεκάλεπτο! Έκανε λάθος διαχείριση. Μόλις 3' κόουτς ο Μάντζαρης; Ο Καλάθης με τον Σλούκα έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους όπως και η Εθνική μας με 13/20 τρίποντα! Ο Μπουρούσης θετικός.

Ο Παπάς έπαιξε λίγο. Από τους κορυφαίους ο Παπαγιάννης. Ο Πρίντεζης καλός μπροστά, μέτριος στην άμυνα. Ο Παπανικολάου μέτριος. Ο Παπαπέτρου τίποτα. Ο Αγραβάνης μέτριος. Ο Θανάσης δεν φάνηκε σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK