Ο μοναδικός Γκασόλ και ο μοιραίος Σρέντερ

Μία αγωνιστική απέμεινε για τη λήξη της φάσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ και το Contra.gr κάνει τον απολογισμό των όσων συνέβησαν την 4η ημέρα σε Μονπελιέ, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ και Ρίγα.

Ο μοναδικός Γκασόλ και ο μοιραίος Σρέντερ

Una familia

Αρκεί η φωτογραφία στο λογαριασμό του Αμεντέο Ντελά Βάλε προκειμένου να αποτυπωθεί ο ενθουσιασμός στην Ιταλία για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Ευρωμπάσκετ μετά το 89-82 επί των Γερμανών. Ουδείς λείπει από το κάδρο, ακόμη και ο τραυματίας Τζίτζι Ντατόμε. Το κλίμα έχει αντιστραφεί στους "ατζούρι" και η μάχη με τους Σέρβους την Πέμπτη θα δείξει πόσο ψηλά βάζουν τον πήχη για εφέτος.

Ο πασέρ Μίλος δεν τα κάνει μύλος

Καλύτερα να πασάρει από το να σουτάρει ο Μίλος Τεόντοσιτς, τουλάχιστον σε αυτό το τουρνουά. Απέναντι στους Τούρκους έβαλε τρίποντο, 3/8 για την ακρίβεια, όταν όμως πάσαρε ήταν το κάτι άλλο. 13 τελικές πάσες έδωσε στο ματς της Τετάρτης, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης και ξεπερνώντας τον ίδιο τον εαυτό του στην εθνική Σερβίας.

Ισπανοί πολλοί, Πάου μόνο ένας

Η ιστορία έγραψε: ο Πάου Γκασόλ είναι από την Τετάρτη ο αρχισκόρερ των Ισπανών στη διαδρομή των Ευρωμπάσκετ. Οι 21 πόντοι του 35χρονου σέντερ απέναντι στην Ισλανδία τον έφεραν πάνω τόσο από τον Εμιλιάνο Ροντρίγκεθ όσο και από τον Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο. Σε σχέση μάλιστα με τις δύο θρυλικές μορφές του μπάσκετ των Ιβήρων, ο Πάου έχει παίξει λιγότερα παιχνίδια. Στη συνολική λίστα είναι έκτος και κυνηγάει τον Ισραηλινό Μίκι Μπέρκοβιτς.

Ο μοναδικός Γκασόλ και ο μοιραίος Σρέντερ
Γκασόλ Ισπανία Ευρωμπάσκετ

Ωραίος μεν, μοιραίος δε...

Στον αγώνα με τους Ιταλούς η Γερμανία έζησε και (εν τέλει) πέθανε με τον Ντένις Σρέντερ. Ο εφεδρικός πόιντ των Χοκς τέλειωσε το ματς με 29 πόντους και 7 ασίστ, στην πιο παραγωγική εμφάνισή του στο Ευρωμπάσκετ. Ήταν όμως αυτός που έχασε την κρίσιμη βολή στα 20'', αυτός που πήρε και έχασε το τελευταίο σουτ πριν από την παράταση, αυτός που έκανε το λάθος μετά το 84-82 του Γκαλινάρι και πριν από το 87-82 του Μπελινέλι. Και κατόπιν έριξε τις ευθύνες στον Κρις Φλέμινγκ...

Ο μοναδικός Γκασόλ και ο μοιραίος Σρέντερ
Σρέντερ Γερμανία Ευρωμπάσκετ

Ο εγκλωβισμός του Λοτζέσκι

Δεν ήταν κακός ο Ματ Λοτζέσκι, η άμυνα του Ρονέν Γκίνζμπουργκ τον έβγαλε εκτός αγώνα. Στα πρώτα τρία ματς των Βέλγων στο Ευρωμπάσκετ ο άσος του Ολυμπιακού είχε 10, 7 και 15 σουτ αντίστοιχα με 15/24 δίποντα και 4/8 τρίποντα. Στο 68-66 από τους Τσέχους πήρε μόνο 4 προσπάθειες και ευστόχησε στη μία! Εμφανής αν μη τι άλλο η διαφορά για έναν παίκτη που είναι τρομερά χρήσιμος όταν του δίνουν καλά την μπάλα και σε αυτό το κομμάτι το αντίπαλο διάβασμα πήρε άριστα, προκαλώντας... αγανάκτηση στους Βέλγους του twitter.

Η κουβέντα για τον κορυφαίο

Τρεις βολές στο ματς με την Ιταλία χρειάστηκε ο Ντιρκ Νοβίτσκι για να φτάσει τους 48 πόντους σε αυτό το Ευρωμπάσκετ και με 1031 να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Τι άλλαξε όμως; Έχασε ο Νικ τη λάμψη του ή "ψήλωσε" περισσότερο ο Γερμανός σούπερ σταρ. Ή μήπως στη ζυγαριά ο Τόνι Πάρκερ που προπορεύεται θα έχει περισσότερα κιλά υστεροφημίας; Καθείς με την εποχή του και με τα επιτεύγματά του.

Τα αποτελέσματα και τα VIDEOS των αγώνων της 4ης ημέρας

Α' όμιλος

Βοσνία - Φινλανδία 59-88

Πολωνία - Ισραήλ 73-75

Ρωσία - Γαλλία 67-74

Β' όμιλος

Τουρκία - Σερβία 72-91

Ιταλία - Γερμανία 89-82παρ.

Ισλανδία - Ισπανία 73-99

Γ' όμιλος

Ελλάδα - Σλοβενία 83-72

ΠΓΔΜ - Γεωργία 75-90

Ολλανδία - Κροατία 72-78

Δ' όμιλος

Βέλγιο - Τσεχία 64-66

Λετονία - Ουκρανία 74-75

Εσθονία - Λιθουανία 62-64

Όλες οι βαθμολογίες

Δείτε τις βαθμολογίες, τα στατιστικά και τους σκόρερ των ομίλων

News 24/7

24MEDIA NETWORK