Giannis; Βγήκαν μπροστά οι "μικροί"

Με όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες και ειδικά τις τελευταίες ώρες και πάλι καλά να λέμε… Η Εθνική Ανδρών «απέδρασε» με δεύτερη νίκη (88-84) επί της Αγγλίας από το Λονδίνο και επιστρέφει στη βάση της για το τουρνουά Ακρόπολις με τα… κουκιά πλέον μετρημένα και δίχως να υπάρχει σε αυτά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

ΦΙΛΙΚΟ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports)
ΦΙΛΙΚΟ / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως είναι φυσιολογικό για την κοινή γνώμη το ματς αυτό καθεαυτό και το αποτέλεσμά του πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της ξαφνικής (;) αποχώρησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όμως Μίσσας και διεθνείς έβγαλαν τα όποια συμπεράσματά τους δεδομένου ότι η Εθνική έπαιξε δίχως τρεις παίκτες, τους Μπουρούση, Πρίντεζη και Παπαπέτρου.

Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό αφού βγήκαν μπροστά παίκτες όπως ο Παπαγιάννης και ο Μήτογλου στην 4η περίοδο όταν οι Βρετανοί προηγήθηκαν με 6 πόντους διαφορά αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με την… λαϊκή δημοκρατία στον πάγκο όπου όλοι μιλάνε, όλοι έχουν άποψη και την εκφράζουν… φωναχτά. Είναι ανεπίτρεπτο σε φιλικό παιχνίδι και μάλιστα με «χαμηλών τόνων» αντίπαλο σαν τη Μεγάλη Βρετανία να χρεώνεται ο πάγκος με δύο τεχνικές ποινές, η μία στα τελευταία 24 δευτερόλεπτα με τη διαφορά σε απόσταση βολής…

Κατά τα’ άλλα η Εθνική είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Προηγήθηκε για πρώτη φορά στο τέλος της 1ης περιόδου (22-20) ξέφυγε με τους Παπαγιάννη και Παππά 32-25 και 39-32, κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου (58-51) όταν και μπλόκαρε επιθετικά και αμυντικά, δεχθηκε σερί 14-1 (65-59 οι Βρετανοί) και αναγκάσθηκε να κυνηγάει.

Όταν όμως έπρεπε έδειξε πυγμή και μάλιστα με παίκτες από τον πάγκο σαν τον Παπαγιάννη και τον Μήτογλου. Με 13-0 ξέφυγε 72-65 (34’) και έβγαλε την άμυνα που έπρεπε μετά το λάθος του Σλούκα στα 14’’ (84-83 το σκορ) χάρη στον Παπαγιάννη.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9, Παππάς 22, Παπανικολάου 9, Μπόγρης 8, Θ.Αντετοκούμπο 5, Σλούκας 11, Παπαγιάννης 11, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης, Μήτογλου 10

ΜΕΓ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λόρενς 6, Κλαρκ 23, Μάρεϊ 6, Νέλσον 13, Ολασένι 20, Τζόνσον 2, Ουίτλ, Οκερεαφόρ 5, Ατσάρα 9

News 24/7

24MEDIA NETWORK