Video Analysis Γκασόλ: Κυριαρχία εποχής Γκάλη

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO το μεγάλο παιχνίδι του Πάου Γκασόλ. Η σύγκρισή με την εποχή του Γκάλη, τα καλάθια με όλους τους τρόπους, ο γκαρντ με ύψος 2.15 και η κυριαρχία που δεν έχει ξαναζήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Video Analysis Γκασόλ: Κυριαρχία εποχής Γκάλη

Το βράδυ της Πέμπτης όλοι πραγματικοί λάτρεις του αθλήματος δεν θα μπορούσαν να μην είναι με την Ισπανία και τον Στρατηλάτη της.

Η παράσταση του Πάου Γκασόλ στον ημιτελικό με τη Γαλλία μας παρέπεμψε όλους σε μια άλλη εποχή. Ναι, σωστά μαντέψατε, σ'αυτή του Νίκου Γκάλη, που συνήθιζε να δίνει τέτοιες παραστάσεις. Απ'τους 81 της Ελλάδας στον ημιτελικό του Ζάγκρεμπ ο Γκάλης είχε τους 45 και την Πέμπτη ο Γκασόλ είχε 40 απ'τους 80 των Ισπανών. Τέτοιο one man show είχαμε να δούμε από τότε, με εξαίρεση την παράσταση του Τζόρτζεβιτς στον τελικό του ΟΑΚΑ το 1995.

Ένας εναντίον πέντε και 27.000 φανατισμένων Γάλλων. Το μεγαλείο στην παράσταση του Γκασόλ είναι πως δίπλα του οι τέσσερις της Ρεάλ φαίνονταν σαν πρωτάρηδες. Σε κάθε φάση τον έψαχναν να του δώσουν την μπάλα, σε όποιο σημείο του παρκέ κι αν βρισκόταν ο μεγάλος Πάου.

Καλάθια με όλους του τρόπους. Τρίποντα, σουτ απ'τα 4-5 μέτρα, περάσματα σαν γκαρντ και κάρφωμα. Πλάτη με το δεξί και αριστερό τελείωμα. Ραβέρσα που δεν διδάσκεται πια. Επιθετικά ριμπάουντ πετώντας τους αντιπάλους στο παρκέ σαν μύγες. Πρώτος στον αιφνιδιασμό να τελειώνει με κάρφωμα. Λες κι είναι γκαρντ να βάζει 16/18 βολές και να έχει 90% ποσοστό καριέρας απ'τη γραμμή. Με απαράμιλλο footwork και αρμονία στις κινήσεις.

Τέτοια κυριαρχία και αιχμαλωσία δεν έχει ξαναζήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αν ο Γκασόλ και ο Νοβίτσκι έπαιζαν για δέκα χρόνια στην Ευρώπη στην ακμή τους, μάλλον ο Ισπανός θα ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη επιρροή.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Ραντούλιτσα: Σκριν αλά Σάβιτς

Video Analysis: Το πάρτι των Ισπανών και η άμυνα της Ελλάδας

Video Analysis Σερβία: Πεντάδα με 5 γκαρντ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK