Video Analysis Ραντούλιτσα: Πασάρει σαν τον Ντίβατς

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO τον σέντερ της Εθνικής Σερβίας και του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Η ευφυία του στο παιχνίδι, η κίνησή του στο pick n’ roll, και η γνώση του στα βασικά του αθλήματος.

Video Analysis Ραντούλιτσα: Πασάρει σαν τον Ντίβατς
Ραντούλιτσα

VIDEO: Ο ξεχωριστός κύριος Ραντούλιτσα

Είναι εμφανές πως πρόκειται για παίκτη πολύ μεγάλης ευφυίας. Στις πρώτες τέσσερις φάσεις του VIDEO τον βλέπουμε να πασάρει μετά από παγίδα, ακόμα και μέσα από τρεις παίκτες, και να βρίσκει πάντα τον ελεύθερο συμπαίκτη. Δεν βιάζεται, κοιτάει όλο το γήπεδο και δεν κατεβάζει ποτέ, μα ποτέ, την μπάλα. Όποιος παίκτης παίζει καλά μακριά απ’την μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Ραντούλιτσα τον κατάλληλο συμπαίκτη.

Στις επόμενες τρεις φάσεις βλέπουμε πως μετακινεί τα πόδια του στο pick n’ roll. Παρόλο το μέγεθός του, το βάρος του είναι καλά κατανεμημένο αφού τα πόδια του πατάνε καλά στο έδαφος. Ο όγκος του “κλείνει” τη ρακέτα και δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο να πάει πάνω του. Πριν σηκωθεί για το ριμπάουντ, πάντα κοιτάει που είναι ο αντίπαλος στη weak side, ώστε να κάνει μπλοκ και όχι απλώς να πηδήξει για το ριμπάουντ αδιαφορώντας ποιος είναι πίσω του. Επίσης, τα σκριν του είναι “πραγματικά” σκριν, βάζει το κορμί του για να πονέσει.

Στον αιφνιδιασμό τρέχει αφύσικα γρήγορα κι όταν υποδέχεται την μπάλα δεν την κατεβάζει, αλλά τελειώνει τη φάση από ψηλά, χωρίς να δίνει την ευκαιρία στους κοντούς να του κάνουν φάουλ χαμηλά. Στη φάση του Video που παίζει πλάτη κάνει προσποίηση και περνάει τον αντίπαλο σαν σταματημένο με σταυρωτό βήμα, σαν γκαρντ.

Ο Ραντούλιτσα είναι παίκτης που θυμίζει άλλη εποχή, αλλά ξέρει τη βασικά του αθλήματος όσο λίγοι. Ο Σέρβος πασάρει με την ευχέρεια του Ντίβατς, χωρίς βέβαια να έχει την κλάση του.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία


News 24/7

24MEDIA NETWORK