Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO τον Κώστα Σλούκα. Το κεντρικό pick n' roll αντίθετα με τον Σπανούλη, οι συνεργασίες και η ετοιμότητα σε πνευματικό επίπεδο.

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία
Σλούκας INTIME SPORTS

1ο VIDEO: Το pick n' roll του Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης που, απτό πρώτο λεπτό που πάτησε στο παρκέ (15') ως το τελευταίο, είχε καθαρό μυαλό, συγκέντρωση, αλλά πρωτίστως ψυχολογία.

Στις δύο φάσεις που είχε κολλήσει η επίθεση, με την μπάλα στη γωνία και το χρόνο να τελειώνει, ο Σλούκας έτρεψε στον ψηλό, του πήρε την μπάλα σηκώθηκε και ευστόχησε. Σε αυτές τις φάσεις δείχνει πως είναι έτοιμος πνευματικά, έχει αποδεχθεί το ρόλο του και αυτό από μόνο του θα είναι τεράστιο πλεονέκτημα για την ομάδα. Να βρει δηλαδή η Εθνική άλλον έναν τροπο επίθεσης στο σετ παιχνίδι, μετά το pick n' roll του Σπανούλη και το low post παιχνίδι του Πρίντεζη.

Όλα τα καλάθια και οι ασίστ του Σλούκα κόντρα στα Σκόπια ήταν στο 5 εναντίον 5. Στο κεντρικό pick n' roll, αντίθετα με τον Σπανούλη, ο Σλούκας ξεκινάει από διάταξη box, δέχεται αρχικά σκριν απτό 4άρι, υποδέχεται την μπάλα από τον άσο και δέχεται σκριν από το 5άρι, πάντα στο αριστερό του χέρι.

2ο VIDEO: Υποδειγματικοί εναντίον ζώνης

Από το Ακρόπολις φάνηκε πως η επίθεση μας εναντίον ζώνης λειτουργεί υποδειγματικά. Απόδειξη το γεγονός πως μετά από δυο καλάθια μας οι αντίπαλοι πάντα επιστρέφουν στο man to man.

Στην πρώτη φάση του video οι δυο περιφερειακοί κόβουν χιαστί στο κέντρο, ώστε να αλλάξουν πλευρές. Ο περιφερειακός που είναι στην πλευρά του άσου κάνει σκριν στον ψηλό και αυτός υποδέχεται την μπάλα και τελειώνει τη φάση. Η δεύτερη φάση του βίντεο ξεκινά με πλαϊνό pick n' roll, ο άσος είναι στο κέντρο, το τεσσάρι σε γωνία 45 μοιρών στη weak side και το 3άρι γωνία στην αδύνατη πλευρά. Μόλις ο άσος πάρει την μπάλα, το 4άρι κόβει δυναμικά στο low post, ο άσος πασάρει στο 3άρι που διορθώνει τη θέση και δίνει στον Πρίντεζη, που με το γνωστό πεταχτάρι τελειώνει τη φάση.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Αντετοκούνμπο: Με 5 ντρίμπλες κάρφωμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK