Video Analysis Σπανούλης: O "killer" και η κίνηση χωρίς μπάλα

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO την κίνηση χωρίς μπάλα που έκανε τη διαφορά για την Εθνική Ελλάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης που... καθάρισε την μπουγάδα στο 62-60 και το νέο play του Κατσικάρη που προσέφερε σημαντικούς πόντους.

Video Analysis Σπανούλης: O "killer" και η κίνηση χωρίς μπάλα

VIDEO: Το νέο play

Στο ματς με τη Σλοβενία εμφανίσαμε ένα νέο play, το οποίο θα δείτε στις πρώτες πέντε φάσεις του VIDEO. Στο κεντρικό μας pick 'n' roll ο άλλος γκαρντ κάνει ένα back screen στον Σλοβένο ψηλό. Όσες φορές το κάναμε, πετύχαμε καλάθι και απ' το συγκεκριμένο play πήραμε 15 πόντους (2 τρίποντα, 3 δίποντα, 1 καλάθι και φάουλ). Οι Σλοβένοι πιάστηκαν αδιάβαστοι, αν και ομολογουμένως είναι play που δύσκολα αντιμετωπίζεται, αφού ο αντίπαλος γκαρντ είναι ανάμεσα στον παίκτη που μαρκάρει και στον ψηλό που κόβει στη ρακέτα. Σκοράραμε με ό,τι διάλεξαν να μας "δώσουν" με την άμυνά τους.

Κίνηση χωρίς μπάλα

Στις επόμενες φάσεις του VIDEO θα δείτε την κίνηση χωρίς μπάλα και το πόσο εύκολα γίνονται τα πράγματα, ειδικά όταν η μπάλα είναι στα χέρια του Σπανούλη ή του Πρίντεζη, που μαζεύουν πάνω τους τους αντιπάλους. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν μυστικά. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν τα μικρά παιδιά είναι να κόβουν προς την μπάλα όταν πασάρουν. Δεν αλλάζει κάτι στους μεγάλους, ένα είναι το... βιβλίο του μπάσκετ και η Εθνική το απέδειξε κόντρα στη Σλοβενία.

Kill Bill

Στο τέλος θα δείτε πως ο Σπανούλης καθάρισε την μπουγάδα στο 62-60. Δύο ασίστ (η μία μέσα απ' το play που περιγράψαμε) και δύο lay-up σε σετ παιχνίδι δίνει αέρα 10 πόντων στην Εθνική και στην ουσία τελειώνει το παιχνίδι και "σκοτώνει" τους Σλοβένους.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Ραντούλιτσα: Πασάρει σαν τον Ντίβατς

Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία

News 24/7

24MEDIA NETWORK