Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO πώς ο Βασίλης Σπανούλης διέλυσε την άμυνα των Κροατών. Τα πόδια του Τόμιτς, το παράδειγμα με τη Μπαρτσελόνα και η μετάλλαξη του Ζήση.

Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς
INTIME SPORTS

1o VIDEO: Ο γνωστός Σπανούλης και το "έγκλημα" του Τόμιτς

Ήταν ο γνωστός Σπανούλης. Μακράν του δευτέρου ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στο στο σετ παιχνίδι. Στις πρώτες τέσσερις φάσεις του VIDEO, στο γνωστό γνωστό play με το hand-off στην κορυφή της ρακέτας, ο Τόμιτς έχει την ίδια συμπεριφορά που είχε και με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα: Είναι τουλάχιστον 1.5 μέτρο πίσω απ'το πεντάρι και μάλιστα παρεμποδίζει τον παίκτη που μαρκάρει τον Σπανούλη, τον κρατάει μακριά απ'τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Και στη μία φάση που ο Τόμιτς βγήκε δυναμικά στον Σπανούλη, ο Kill Bill τον πέρασε στα πόδια και έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπουρούση. Δεν γίνεται να τρως ξανά και ξανά το ίδιο καλάθι και να μην αντιδράς.

2ο VIDEO: Η μετάλλαξη του Ζήση

Είναι φανερό πως ο αρχηγός της Εθνικής νοιώθει δική του την ομάδα. Είναι ο παλαιότερος και ο προπονητής τον περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανές πως δεν ήταν η μέρα του: αστόχησε σε τρία ελεύθερα τρίποντα, έχασε ένα ανάποδο λέι-απ και γενικά οι κινήσεις του είχαν μια βιασύνη

Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε με λάθος επιλογή: πήγε στο επιθετικό ριμπάουντ μετά από χαμένο σουτ του Αντετοκούνμπο, με συνέπεια οι Κροάτες να βγάλουν αιφνιδιασμό και ο Γιάννης να χρεωθεί με 4ο φάουλ.

Ξαφνικά, ο Ζήσης μεταμορφώνεται και όλες οι αποφάσεις που παίρνει είναι σωστές. Αφήνει κατά μέρους τα σουτ και πάει συνέχεια στο drive, είτε στο transition είτε στα close out, χτυπώντας τα αργά πόδια των αντιπάλων. Το πρόσωπο του μένει ίδιο, αναλλοίωτο. Η ψυχραιμία του είναι παροιμιώδης, όπως και το διάβασμα του παιχνιδιού, όταν και βάζει σε εφαρμογή το Plan b.

Αυτό είναι που ξεχωρίζει τους παίκτες. Η ικανότητα να μεταλλάσσεις το παιχνίδι σου κατά τη διάρκεια του αγώνα, αναλόγως με τη δική σου κατάσταση και την άμυνα των αντιπάλων. Να μην πηγαίνεις με αυτό που έχεις στο μυαλό σου εξαρχής, να ανταποκρίνεσαι στις νέες συνθήκες.

Αυτή η εμπειρία δεν εξαγοράζεται, αποκτάται μόνο με τη μητέρα της μάθησης, την επανάληψη.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-ψυχολογία

Video Analysis Αντετοκούνμπο: Με 5 ντρίμπλες κάρφωμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK