Video Analysis Αντετοκούνμπο: Με 5 ντρίμπλες κάρφωμα!

Το Contra.gr αναλύει μέσα από VIDEO το φαινόμενο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο παίκτης που προκαλεί τρόμο, ο αθλητής που είναι παντού και που με 5 ντρίμπλες διασχίζει το γήπεδο και καρφώνει! Η άμυνα και ο αιφνιδιασμός.

Video Analysis Αντετοκούνμπο: Με 5 ντρίμπλες κάρφωμα!
INTIME SPORTS

1ο VIDEO: Η άμυνα

Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού: Στην Ευρώπη δεν έχει εμφανιστεί κάτι αντίστοιχο, να προκαλεί τόσο φόβο και τρόμο. Ακόμη κι ο Κιριλένκο στα καλά του έμοιαζε κοινός θνητός. Είναι απίστευτη η σωματοδομή του Γιάννη. Το άνοιγμα χεριών και ποδιών είναι τόσο μεγάλο, που ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή θέση του, γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι κυριολεκτικά παντού.

Είναι τρομερή η βελτίωση που έχει στο πως χρησιμοποιεί τα χέρια του, τα οποία είναι διαρκώς πάνω στην μπάλα. Στο NBA μετά από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ομάδα της οποίας οι παίκτες έχουν τα χέρια πάνω στην μπάλα (όχι για να την κλέψουν, αλλά για να χαλάνε τις πάσες και την ομάλη μεταβίβασή της) κερδίζουν το 98% των αγώνων. Αυτό είναι το περιβόητο deflection.

Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να αποτελεί το σημείο αναφοράς στις αλλαγές στα man to man, στις περιστροφές μετά από επιθετικά hedge out, αλλά και σε διάφορες μορφές ζώνης. Μόνο όταν είναι στην δυνατή πλευρά χάνει το τεράστιο πλεονέκτημά του, αλλά αυτό είναι δουλειά των αντιπάλων προπονητών, όχι δικιά μας.

2ο VIDEO: Αιφνιδιασμός

Ο Γιάννης διασχίζει το γήπεδο με πέντε ντρίμπλες! Μετά το κέντρο, όταν έχει ήδη πάρει φόρα, του αρκούν μόλις δύο ντρίμπλες. Είναι φανερό πως νοιώθει καλά ώστε να κατεβάζει την μπάλα μετά από δικό του ριμπάουντ, είτε παίζει με τα εθνικά χρώματα, είτε με το Μιλγουόκι, είτε με τον Φιλαθλητικό. Του βγαίνει ολοένα και πιο φυσικά, οπότε είναι καλό που του επιτρέπεται να συνεχίσει να το κάνει. Ο κανόνας λέει πως η μπάλα ταξιδεύει γρηγορότερα με πάσα παρά με ντρίμπλα, αλλά εδώ ο Αντετοκούνμπο δημιουργεί μια εξαίρεση. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη κίνησή του δεν καταγράφεται και δεν αντιμετωπίζεται. Βρίσκει την άμυνα αποδιοργανωμένη, στο έλεός του. Αυτό που χρειάζεται βέβαια, είναι να πάρει τη σωστή απόφαση στο τέλος της διαδρομής.

Ο Αντετοκούνμπο θα είναι ατραξιόν της διοργάνωσης. Η αγωνιστική του συμπεριφορά δεν θα έχει καμία σχέση με πέρσι, φαίνεται ήδη στο βλέμμα και τις κινήσεις του. Ας σύρει το χορό μαζί με τον Σπανούλη, ας νοιώσουμε πως έχουμε δύο απ'τους καλύτερους στο πλευρό μας. Ο Γιάννης δεν είναι μακρινό όνειρο. Θα είναι μαζί μας, όχι με τους Γάλλους, που αν τον έβλεπε κάποιος μαζί τους θα έλεγε πως παίζει με τον Πάρκερ, τον Μπατούμ, τον Γκομπέρ και τα άλλα παιδιά.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη: Video Analysis: Τα τρία plays της Εθνικής στο Ακρόπολις

News 24/7

24MEDIA NETWORK