Video Analysis: Το πάρτι των Ισπανών και η άμυνα της Ελλάδας

Το Contra.gr αναλύει σε VIDEO πού κρίθηκε το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Ισπανία. Το πάρτι των ψηλών με... όλους τους τρόπους και η άμυνα από την... Ευρωλίγκα στα pick 'n' roll που εξουδετέρωσε τον Σπανούλη και τους ψηλούς μας.

Video Analysis: Το πάρτι των Ισπανών και η άμυνα της Ελλάδας
Σπανούλης-Εθνική Ελλάδας INTIME SPORTS

1ο VIDEO: Το πάρτι των ψηλών

Στο VIDEO φαίνεται ξεκάθαρα πως οι τρεις ψηλοί των Ισπανών μας κέρδισαν κατά κράτος με όλους τους τρόπους, παίζοντας 1 vs 1 με πλάτη και με πρόσωπο, πηδώντας σαν... σκυλιά στο επιθετικό ριμπάουντ και σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση.

Ο απολογισμός του ήταν 50 πόντοι, 15 ριμπάουντ συν τα 8 του Κλαβέρ. Το συγκλονιστικότερο στοιχείο, όμως, είναι τα μηδέν φάουλ με τα οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γκασόλ, δείγμα του φόβου των παικτών μας να πάνε πάνω του. Οι φάσεις που ακολουθούν είναι ενδεικτικές.

2ο VIDEO: Η άμυνα Ελλάδας και Ισπανίας στα pick 'n' roll

Στο συγκεκριμένο VIDEO θα δείξουμε μια άμυνα δική μας και μία των Ισπανών. Στα κεντρικά pick n roll φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πως οι Ίβηρες έχουν συγκεκριμένη τακτική, όποτε ο Σπανούλης παίζει το αγαπημένο παιχνίδι του, ενώ αντιθέτως εμείς καμία.

Ο παίκτης που μαρκάρει τον αρχηγό του Ολυμπιακού περνά πάντα δυναμικά πάνω απ' το σκριν, ο ψηλός τον περιμένει λίγο πιο πάνω και όχι στο ένα μέτρο, όπως είχαμε δείξει στην ανάλυσή μας. Ο πρώτος αμυντικός της weak side, όταν οι Κουφός και Μπουρούσης επιχειρούν να κόψουν στο καλάθι μετά από το σκριν, είναι σχεδόν κάτω από το καλάθι, σχηματίζοντας ένα κουτί.

Ο κανόνας είναι να του κόψουν τη διείσδυση, όλες τις πιθανές πάσες και πρωτίστως στον ψηλό, αλλά και να πετάξει την μπάλα στην πλάτη του (weak side), όπου οι περιστροφές τους είναι πολύ γρήγορες. Δεν τους απασχολεί κανείς από την περιφέρεια, αρκεί να κλείσουν το καλάθι με κάθε τρόπο. Οι φάσεις είναι χαρακτηριστικές και είναι καρμπόν από την αντίμετώπιση του Λάσο στο Final 4.

Επιπλέον, τον Καλάθη σε όλα τα σκριν, όπου κι αν ήταν, τον έπαιζαν "άρνηση" (deny), οδηγώντας τον στον ψηλό.

Αντιθέτως, εμείς μαρκάρουμε με όλους τους τρόπους (αλλαγές, παράλληλο hedge out, κάθετο hedge out), μπερδεύοντας πρώτα τους ίδιους τους εαυτούς μας και μετά τους αντιπάλους. Το VIDEO δεν λέει ποτέ ψέματα.

* Η ανάλυση και τα VIDEO έγιναν από τον προπονητή μπάσκετ, Μπάμπη Σκουζή.

Διαβάστε ακόμη:

Video Analysis Ραντούλιτσα: Πασάρει σαν τον Ντίβατς

Video Analysis Σπανούλης: Το "έγκλημα" του Τόμιτς

Video Analysis Σλούκας: Ο παίκτης-Ψυχολογία

Video Analysis Ισπανία: Ο Σκαριόλο έχει μόνο στρατηγούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK