Από τους... Σπερς, ο Τζέφερσον συμβιβάζεται με τη Μιλάνο

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν τού έδωσαν ποτέ την ευκαιρία και ο Κόρι Τζέφερσον πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το όνειρό του έρχόμενος στην Ευρώπη και υπογράφοντας στη Αρμάνι Μιλάνο.

Από τους... Σπερς, ο Τζέφερσον συμβιβάζεται με τη Μιλάνο

Από τα λυκειακά-κολεγιακά χρόνια του, στο Κίλιεν και στο Μπέιλορ, ο Κόρι Τζέφερσον είχε ένα πράγμα στο μυαλό του: να παίξει στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Όταν το 2014 έγινε ντραφτ στο Νο60 από το Σαν Αντόνιο, η καρδιά του πετάρισε. Το ίδιο βράδυ ωστόσο κατέληξε στους Νετς με ανταλλαγή και αναγκάστηκε ν' ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο ωσότου κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Έπαιξε 50 ματς στο ΝΒΑ χωρίς να ξεχωρίσει (3.4 πόντοι ανά 10 λεπτά συμμετοχής), την επόμενη σεζόν υπέγραψε και στους Σανς. Μονίμως όμως έψαχνε τον τρόπο που θα φτάσει να παίξει υπό τον Γκρεγκ Πόποβιτς και οι Όστιν Σπερς, η θυγατρική ομάδα των Τεξανών στη D-League, πίστεψε ότι θα του ανοίξουν την πόρτα.

Πάλεψε πάρα πολύ και με 15.8 πόντους - 8.4 ριμπάουντ έγινε all star της μικρής λίγκας. Στα "σπιρούνια" όμως χώρος δεν υπήρχε και η Ευρώπη ήταν πλέον η μόνη διέξοδός του για ν' ανέβει επίπεδο. Η Μιλάνο τού έδωσε το συμβόλαιο που ήθελε και με τις εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα ο Τζέφερσον ποντάρει ότι θα βρει κάποια στιγμή αυτό που τόσο θέλει.

Αθλητικό τεσσάρι που όχι μόνο καρφώνει, αλλά και σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση είναι η επιλογή του Σιμόνε Πιανιτζιάνι για την έξτρα ενίσχυση της φροντ λάιν των Λομβαρδών. Μένει να δούμε αν και πόσο θ' ανταποκριθεί ο Τζέφερσον σε αυτή τη νέα πρόκληση.

AP Photo/DavidDermer

News 24/7

24MEDIA NETWORK