Αυξάνονται οι ομάδες της EuroLeague; Κι όμως γίνεται...

Ο Αντρέα Μπασάνι, μάνατζερ της EuroLeague, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε το σχέδιο για μελλοντική αύξηση των ομάδων στη διοργάνωση.

Αυξάνονται οι ομάδες της EuroLeague; Κι όμως γίνεται...
euroleague balla

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό του Σαν Μαρίνο, ο μανάτζερ της EuroLeague, Αντρέα Μπασάνι δημοσιοποίησε τις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής να αυξήσει τις ομάδες από την σεζόν 2018-'19. Αναλυτικά τα όσα είπε

"Δουλεύουμε ήδη σε μια επέκταση των ομάδων, πιστεύω ότι θα γίνει, θα πάμε από τις 16 στις 18 ομάδες. Δεν νομίζω ότι το 2018-'19 θα δούμε 20 ομάδες, ο αριθμός των "18" μοιάζει πιο εφικτός. Μετά από αυτό θα πρέπει να αξιολογήσουμε την αντίδραση της αγοράς, είναι καλύτερο να πηγαίνουμε βήμα - βήμα, όπως κάναμε πάντα άλλωστε", δήλωσε αρχικά ο μάνατζερ της EuroLeague μιλώντας στο "Pick and Roll" για να απαντήσει μετά σε ερώτηση σχετικά με τις wild card και κατά πόσο μπορεί η διοργάνωση να δώσει για μία ακόμη χρονιά τη δυνατότητα σε κάποια ομάδα να συμμετάσχει, παρότι δεν πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις.

" Wild card για την επόμενη χρονιά; Είναι πάντα κάτι ευαίσθητο αυτό. Η Νταρουσάφακα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση μέσω wild card τα δύο τελευταία χρόνια. Μία πέμπτη ισπανική ομάδα στην EuroLeague της ερχόμενης περιόδου είναι κάτι πιθανό, ειδικά αν η Βαλένθια τερματίσει μπροστά από τις τρεις ομάδες που έχουν δεκαετή συμβόλαια στη διοργάνωση (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια)", δήλωσε σχετικά ενώ εν συνεχεία εξήγησε τι συμβαίνει με τις ιταλικές ομάδες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

"Πιστεύουμε στο format με 24 ομάδες στη διοργάνωση. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να δώσει ομάδες στο EuroCup και με βάση αυτό θα δούμε την πιθανότητα να βρεθεί δεύτερη ομάδα της χώρας στην EuroLeague. Η Ιταλία έχει ήδη δύο θέσεις στο EuroCup, αλλά μπορεί να προκύψει και τρίτη μέσω της wild card. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε το οτιδήποτε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK