Βατούτιν: "Δεν έχουμε Σπανούλη, δεν έχουμε ηγέτη. Είναι ο τελευταίος μεγάλος του μπάσκετ"

Ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε για το "φιάσκο" της ΤΣΣΚΑ στο Final Four της Turkish Airlines Euroleague και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, τον τελευταίο μεγάλο ηγέτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Βατούτιν: "Δεν έχουμε Σπανούλη, δεν έχουμε ηγέτη. Είναι ο τελευταίος μεγάλος του μπάσκετ"

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα izvestia.ru, ο "γενικός κουμανταδόρος" της μοσχοβίτικης ομάδας, αφού ευχαρίστησε όσους πήγαν στη Μαδρίτη και στήριξαν τον Ιτούδη και τους παίκτες του παρά το τελικό αποτέλεσμα, εξήγησε τους λόγους που το μπάτζετ είναι το ακριβότερο της Ευρώπης υποστηρίζοντας πως είναι " ακριβοπληρώνουμε παίκτες για να τους πείσουμε" και μέμφθηκε το σύστημα της διοργάνωσης.

" Είναι ξεκάθαρα άδικο. Θα δανειστώ μια δήλωση του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος είπε ότι σε μια σειρά η ΤΣΣΚΑ θα κερδίσει τον Ολυμπιακό, αλλά σ' ένα ματς μπορεί να συμβεί το θαύμα. Ε λοιπόν αυτό συνέβη. Όλα τα θαύματα είναι τελευταία εναντίον μας", τόνισε.

Ο Βατούτιν αναφέρθηκε επίσης στον Βασίλη Σπανούλη, υποστηρίζοντας πως " η άμυνα του Βοροντσέβιτς και του Ντε Κολό ήταν σχεδόν τέλεια, αλλά ο Έλληνας σκόραρε και τις δύο φορές. Για 37 λεπτά είχε χάσε 11 σουτ, είχε δεχθεί τρία μπλοκ και κάνει τέσσερα λάθη".

Ερωτηθείς αν το πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ είναι ψυχολογικό και όχι αγωνιστικό, αποκρίθηκε ότι " κάθε ημέρα έρχονται προτάσεις από μάγους και πνευματιστές. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να τους απαντήσω. Ακόμη και σ' ένα ματς μια ομάδα του ΝΒΑ μπορεί να χάσει από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς το σύστημα της Ευρωλίγκας δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Εμείς είμαστε εκεί στα 12 από 13 Final Four. Αυτό αντανακλά τη δουλειά μας".

Σχολιάζοντας το μυστικό επιτυχίας του Ολυμπιακού τόνισε: " Αν μιλήσουμε για το κάρμα ή τύχη του αντιπάλου, δεν θα είναι μια επαγγελματική εξήγηση. Το ματς στη Μαδρίτη κρίθηκε από τα δικά μας λάθη στο τέλος και τις ατομικές ικανότητες του Σπανούλη. Για 37 λεπτά όλα πήγαιναν καλά, αλλά στο τέλος ο Σπανούλης καθόρισε το παιχνίδι. Εμείς δεν έχουμε βρει τέτοιον παίκτη. Δεν είναι αποδεκτό να λέγεται ότι δεν παλέψαμε, ότι δεν είχαμε χαρακτήρα. Ήμασταν έτοιμη και με κίνητρο. Υπήρχαν όμως κάποιες καταστάσεις που δεν άφησαν την ομάδα να φτάσει στην καλύτερη φόρμα της. Ο Κιριλένκο είχε τραυματιστεί δέκα ημέρες πριν από το Final Four, ο Φριντζόν είχε σπάσει το δάχτυλο του χεριού του έκανε ηρωικές προσπάθειες για να προλάβει μετά από ένα μήνα, ο Νίκολς έχασε δύο εβδομάδες λόγω μιας ζημιάς στα μάτια, και ο Τεόντοσιτς πονούσε".

Συμπλήρωσε επίσης ότι " μετά το τρίποντο του Σπανούλη ο τίτλος του φαβορί έφυγε από εμάς. Τώρα είναι ανάγκη από παίκτες που να μη φοβούνται να παίξουν ως τέλος και να παίρνουν την ευθύνη. Μιλήσαμε με προπονητές και ανθρώπους του μπάσκετ, το πρόβλημα είναι η διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά κυρίως είναι η έλλειψη ηγέτη. Πρέπει να ξεπεράσουμε το φόβο. Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήθος διεθνών παικτών. Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπαπέτρου και Πρίντεζη. Εμείς τι έχουμε; Αργά ή γρήγορα Κιριλένκο και Χριάπα θα τελειώσουν και ποιος θα τους αναπληρώσει;"

Για το μέλλον τόνισε τέλος ότι " χρειαζόμαστε παίκτες με ισχυρό πνεύμα, ικανούς όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και να κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες του. Παίκτες όπως ο Σμόντις, ο Λάνγκτον, ο Χόλντεν, ο Βάντερπουλ, ο Παπαλουκάς και ο Σισκάουσκας. Παίκτες με χαρακτήρα όπως ο Πανόφ, ο Σαβρασένκο, ο Μπέλοφ και ο Ταρακάνοφ. Αλλά αυτοί έχουν εκλείψει, στο μυαλό μου έρχεται μόνο ο Σπανούλης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK