Από την Πόλη έρχονται τα... μαντάτα για Σφαιρόπουλο

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει το ξεψάχνισμα της αγοράς για τον διάδοχό του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι λογικό να προσελκύει το... ενδιαφέρον τρίτων. Στη λίστα ποιας ομάδας μπήκε ήδη το όνομα του Έλληνα κόουτς.

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Γιάννης Σφαιρόπουλος EUROKINISSI

Γράφεται πως η Εφές θα συνεχίσει με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της, παρά την αποτυχία να προκριθεί στους τελικούς της τουρκικής λίγκας. Θ' αναλογιστείτε πού είναι το παράλογο για μια ομάδα που έχει πάθει πολλάκις, αλλά δεν έχει μάθει.

Μην το δέσετε κόμπο, παρόλα αυτά. Όντως ο Τούρκος κόουτς έχει πιθανότητες να συνεχίσει ως επικεφαλής του τεχνικού τιμ μιας ομάδας που θα λειτουργήσει σε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα την επόμενη περίοδο. Εκ των βασικών "ανταγωνιστών" του ωστόσο -παρουσιάζεται να- είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Από τουρκικές πηγές προκύπτει πως ο πρώην πλέον κόουτς του Ολυμπιακού ενδιαφέρει πολύ την ομάδα της Πόλης. Ενδεχομένως μάλιστα είναι αν όχι το πρώτο, μεταξύ των πρώτων ονομάτων σε μια λίστα που έχει φτιαχτεί σε περίπτωση που αποφασιστεί, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλαγή κατεύθυνσης και κατ' επέκταση προπονητή.

Ασχέτως αν την τελευταία 2ετία ο Σφαιρόπουλος δεν έφερε εις πέρας τις περισσότερες από τις αποστολές που ανέλαβε ως χεντ κόουτς του Ολυμπιακού, δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και με το βιογραφικό που έχει φτιάξει πλέον περνάει απαρατήρητος.

Ιδίως για μια ομάδα όπως η Εφές, στην οποία ο προπονητής θα πρέπει να διαχειριστεί ένα φρέσκο πρότζεκτ. Ο Σφαιρόπουλος υπερβολικός δεν ήταν, δεν είναι, ούτε θα γίνει στις συνολικές απαιτήσεις του (συμβόλαιο, μπάτζετ), ξέρει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις και να δουλεύει με ό,τι έχει. Το δέλεαρ δε της παραμονής σε μια ομάδα της ευρωπαϊκής ελίτ (Ευρωλίγκα) είναι πιθανόν πιο ισχυρό από ένα ενδεχομένως καλύτερο συμβόλαιο σε ομάδα δεύτερης ταχύτητας.

Γι' αυτό ας περιμένουμε. Ίσως οι Τούρκοι πέσουν μέσα (ξανά) και υπάρξει σύντομα προσέγγιση - κουβέντα - διαπραγμάτευση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK