Αυτός που "κορόιδεψε" το Χάρο, υπέγραψε στην Εφές

Πριν από 11 μήνες ο Τζος Άνταμς έπεσε με το αυτοκίνητό του στο κενό και λίγο έλειψε να μείνει παράλυτος. Σήμερα υπέγραψε στην Εφές με στόχο να καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο. Δείτε VIDEO.

Wyoming's Josh Adams calls out a play against Fresno State in the second half of an NCAA college basketball game in Fresno, Calif., Tuesday, Jan. 26, 2016. (AP Photo/Gary Kazanjian)
Wyoming's Josh Adams calls out a play against Fresno State in the second half of an NCAA college basketball game in Fresno, Calif., Tuesday, Jan. 26, 2016. (AP Photo/Gary Kazanjian) AP

Η ανακοίνωση της Εφές για την απόκτηση του Τζος Άνταμς ήταν έκπληξη. Όπως έκπληξη ήταν και το γεγονός πως τον Αύγουστο του 2016 επέζησε μετά από το αυτοκινητιστικό και πτώση σε γκρεμό.

Ο 24χρονος σήμερα Αμερικανός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να βγει από την πορεία του και να πέσει στο κενό. Ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια και τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί είχε σπάσει το σβέρκο του μεταξύ του 5 και 6 σπονδύλου, είχε υποστεί εξάρθρωση στο στέρνο του και είχε χρειαστεί 25 ράμματα στο πρόσωπό του.

" Βρέθηκα κάποια εκατοστά από την παράλυση", είχε δηλώσει ο Άνταμς, εξιστορώντας τα όσα πέρασε, αφού στην πρώτη ανάρτηση που είχε κάνει στα social media είχε γράψει ότι " μάλλον δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ".

" Η πρώτη ερώτησή μου προς τους γιατρούς ήταν αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ. Η απάντηση ήταν αμφιλεγόμενη. Αν τους άφηνα να με χειρουργήσουν, θα υπήρχαν ελπίδες να πάω κόντρα στις πιθανότητες", συνέχιζε τότε στην εξομολόγησή του.

Και τις κέρδισε παίζοντας ξανά. Η ρωσική Άβτοντορ, η οποία είχε εξασφαλίσει την υπογραφή του όταν έφυγε από το κολέγιο Γουαϊόμινγκ, τον περίμενε μέχρι να σταθεί ξανά στα πόδια του, ν' ανακτήσει τις δυνάμεις του, να πιάσει την μπάλα στα χέρια. Γύρισε ακμαίος τον Ιανουάριο, είχε οριστικά πιάσει κορόιδο το θάνατο. Η επιμονή και η πίστη του τού έδειξαν το δρόμο.

Στα ματς του Champions League είχε 7.8 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ και στη VTB League 12.1 πόντους με 62% στα δίποντα και 4.2 ασίστ. Οι αριθμοί κρύβουν το ταλέντο, κυρίως δε την αλήθεια για τη δυναμική που κρύβει μέσα του.

Ο Περάσοβιτς τον πιστεύει και του προσφέρει μια πρόκληση. Ν' αποδείξει πως στη ζωή οι δεύτερες ευκαιρίες υπάρχουν για να κερδίζονται.

Αν αγωνιστικά ψάξουμε να τον συγκρίνουμε με κάποιον, θα δούμε στο στιλ του έναν Μάικ Τζέιμς με τρεις πόντους παραπάνω...

AP Photo/Gary Kazanjian

News 24/7

24MEDIA NETWORK