Εκεί πήγαν οι wild cards για την επόμενη Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα "μοίρασε" τη Δευτέρα τις wild cards για τη διοργάνωση της σεζόν 2015-16. Ποιες ευνοήθηκαν από τη διαδικασία, ποιες έμειναν εκτός. Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης.

Εκεί πήγαν οι wild cards για την επόμενη Ευρωλίγκα

Με τέσσερις τουρκικές ομάδες και τρεις ρωσικές θα διεξαχθεί η επόμενη Ευρωλίγκα, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Η απόφαση θα επικυρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Η πρωταθλήτρια Καρσίγιακα και η ανερχόμενη Νταρουσάφακα θα είναι μαζί με τις Εφές και Φενέρμπαχτσε στην επόμενη διοργάνωση. Πρόσκληση έλαβε ακόμη η Λοκομοτίβ Κουμπάν από τη λίγκα ανατολικών χωρών.

Τις άλλες wild cards έλαβαν η Μπάγερν Μονάχου και η Στρασμπούρ.

Η πληροφορία διέρρευσε στο twitter από τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Ντέιβιντ Πικ και σταδιακά επιβεβαιώθηκε από επίσημες πηγές.

Υπήρχε αρχικά μια διχογνωμία για το αν η Καρσίγιακα (που βάσει τίτλου δικαιούται συμβόλαιο τύπου Β) ή Φενέρμπαχτσε (συμβόλαιο τύπου Α) ήταν αυτή που πήρε τις μία από τις δύο wild card που δόθηκαν στην τουρκική λίγκα. Διασαφηνίστηκε ωστόσο ότι τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Το συμβόλαιο καθεμιάς έμεινε σε ισχύ και οι wild cards ήταν εν τέλει τέσσερις. Μικρή σημασία είχε πάντως όλη αυτή η ιστορία από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της γείτονας στη διοργάνωση θα είναι ούτως ή άλλως τέσσερις.

Οι άλλες επιλογές της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν προτιμήθηκε από τη Νίζνι Νόβγκοροντ που έπαιξε πέρυσι, ενώ η Μπάγερν, που έχασε τον τίτλο στη Γερμανία, θα ήταν απίθανο να μείνει εκτός.

Το ότι η Στρασμπούρ προτιμήθηκε φερ' ειπείν από τη Ρέτζιο Εμίλια ήταν περισσότερο μια απόφαση... εμπορική, αφού το γαλλικό πρωτάθλημα έχει τεθεί σε προτεραιότητα. Εκτός διοργάνωσης έμεινε επίσης η πρωταθλήτρια Ισραήλ Χάποελ Ιερουσαλήμ, μια εξέλιξη που δεν εξέπληξε πάντως.

Ο χάρτης της διοργάνωσης

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Ευρωλίγκα της σεζόν 2015-16 διαμορφώνεται ως εξής:

Ισπανία: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Μπασκόνια

Γερμανία: Μπάμπεργκ, Μπάγερν Μονάχου

Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Ιταλία: Σάσαρι, Μιλάνο

Γαλλία: Λιμόζ, Στρασμπούρ

Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

Λιθουανία: Ζαλγκίρις

Τουρκία: Κασρίγιακα, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Νταρουσάφακα

United League: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι, Λοκομοτίβ Κουμπάν

Αδριατική Λίγκα: Ερ.Αστέρας, Τσεντεβίτα

Πολωνία: Ζιελόνα Γκόρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK