Ενημερώνει 8 "μεγάλους" για τη νέα Ευρωλίγκα η FIBA

Η FIBA όχι μόνο επιμένει στα σχέδιά της για να ξαναπάρει τα σκήπτρα της Ευρωλίγκας αλλά ουσιαστικά θέτει τα πρώτα εξ αυτών σε εφαρμογή.

Ενημερώνει 8 "μεγάλους" για τη νέα Ευρωλίγκα η FIBA

H "Μundo deportivo" έγραψε την Τετάρτη ότι ήδη η FIBA έχει καλέσει για να ενημερώσει διεξοδικά 8 μεγάλες ομάδες της Ευρώπης (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό).

Πάντα σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, η FIBA προσανατολίζεται σε μία διοργάνωση που θα έχει 16 ομάδες οι 8 εκ των οποίων θα έχουν απευθείας άδεια συμμετοχής σ' αυτήν. Το πλάνο προβλέπει παιχνίδια μέσα-έξω μεταξύ όλων των ομάδων (και όχι ομίλους) στα πρότυπα των εγχώριων πρωταθλημάτων. Οι πρώτες οκτώ θα παίζουν πλέι οφ έτσι ώστε να προκύπτουν οι τέσσερις που θα παίρνουν μέρος στο ετήσιο final four.

Καμία χώρα, τέλος, δεν θα έχει περισσότερες από τρεις ομάδες στη διοργάνωση. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι πρόκειται περί σχεδίου και όχι για κάποια απόφαση που έχει οριστικά παρθεί.

Κινητήριος δύναμη το χρήμα

Εκεί που ποντάρει η Παγκόσμια Συνομοσπονδία για να πείσει τους "ισχυρούς" του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι φυσικά τα περισσότερα έσοδα που θα έχει κάθε ομάδα, σε σχέση τουλάχιστον με τα λιγοστά που παίρνει από την Ευρωλίγκα.

Κατά τους υπολογισμούς της, η νικήτρια της διοργάνωσης μπορεί να βάλει στα ταμεία της ακόμη και πέντε εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπονται επίσης μπόνους για κάθε νίκη και για κάθε πρόκριση στις επόμενες φάσεις, στα πρότυπα δηλαδή του ποδοσφαιρικού Champions League.

Σύμφωνα με το πλάνο της FIBA, τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και εγγυάται γι' αυτά ο βασικός χορηγός της μελλοντικής διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK