Οργή για τη δολοφονία του Ίβκοβιτς (VIDEO)

Οργή κι αποτροπιασμός για το θάνατο του Σέρβου φιλάθλου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μαχαιρώθηκε θανάσιμα από οπαδό της Γαλατασαράι έξω από το "Αμπντί Ιπεκτσί". Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι, με το γεγονός να έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις.

Οργή για τη δολοφονία του Ίβκοβιτς (VIDEO)

Θρήνος αλλά κι οργή στην Σερβία για τον άδικο χαμό του νεαρού Μάρκο Ίβκοβιτς, κατά την διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Κόβιτς, επέρριψε ευθύνες στους Τούρκους για το τραγικό τέλος του Ίβκοβιτς, αλλά και για τις συνθήκες που υπήρξαν έξω από το γήπεδο.

"Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή, το ίδιο και η συμπεριφορά . Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκαν. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν", ανέφερε αρχικά ο Κόβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν, "εμείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Οι δηλώσεις του Τούρκου προπονητή ήταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται".

Οι δηλώσεις του Αταμάν που έφεραν την "έκρηξη" του Κόβιτς ήταν: "Ήρθαν τρομοκράτες χωρίς εισιτήριο και επιτέθηκαν στο έθνος μας, η Ευρωλίγκα πρέπει να τους τιμωρήσει!", χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν γνώριζε για την δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα.

Σύμφωνα με την σερβική ιστοσελίδα "b92.net", οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα δέχθηκαν επιθέσεις από τους Τούρκους χούλιγκαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Παράλληλα, οι τουρκικές εφημερίδες "Hurriyet" και "Milliyet" αναφέρουν πως οι Σέρβοι οπαδοί κατέστρεψαν αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων κατά το πέρασμά τους.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα μετά το θάνατο του Μάρκο Ίβκοβιτς:

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τα αισθήματα μας στο άκουσμα του θανάτου του Μάρκο.

Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και σε σας.

Ειλικρινά δικοί σας

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

Δείτε το VIDEO από τα χθεσινά επεισόδια:

Διαβάστε ακόμα:

Νεκρός οπαδός του Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη

News 24/7

24MEDIA NETWORK