Φάουλ στον αιφνιδιασμό; Αντιαθλητικό!

Για την τροποποίηση του κανονισμού που αφορά το φάουλ που ανακόπτει την προσπάθεια εκδήλωσης αιφνιδιασμού ενημερώθηκαν οι προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Φάουλ στον αιφνιδιασμό; Αντιαθλητικό!

Μια αλλαγή που θα φέρει την Ευρωλίγκα πιο κοντά στο ΝΒΑ αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε μεταξύ του Τζόρντι Μπερτομέου και των υπευθύνων διαιτησίας με τους προπονητές των περισσότερων ομάδων της Ευρωλίγκας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κανονισμός που αφορούσε το φάουλ στον αιφνιδιασμό τροποποιείται και θα χρεώνεται με αντιαθλητικό κάθε προσπάθεια ανακοπής του ρυθμού. Όπως δηλαδή ισχύει κατά κόρον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μέχρι τώρα οι διαιτητές έπρεπε να κρίνουν αν ο παίκτης είχε σκοπό την μπάλα. Τώρα δεν θα εξετάζουν αυτό το σκέλος, αλλά αν το φάουλ του αμυνόμενου έγινε με στόχο να διακοπεί ο αιφνιδιασμός της επιτιθέμενης ομάδας και ν' αποφευχθεί ένα πιθανό καλάθι.

" Θα ανεβάσει την ταχύτητα του αγώνα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι λατρεύουν το τρανζίσιον και θέλουν να δουν τη δράση να είναι έντονη", σχολίασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Τρινκιέρι επεσήμανε πως " η κεντρική ιδέα που υπάρχει είναι να βοηθήσουμε την εξέλιξη του αθλήματος και να κάνουμε πιο γρήγορη την επίθεση. Όλοι οι προπονητές λέμε πάντα "καλή δουλειά" στους παίκτες που σταματούν τον χρόνο με ένα καλό φάουλ. Τώρα δεν θα το λέμε πια, κάτι που είναι μεγάλη αλλαγή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK